Ostali sportovi

FOTO: PRESS – Najava Balkanskog prvenstva za mlade u stonom tenisu (od 6. do 10. juna)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: PRESS – Najava Balkanskog prvenstva za mlade u stonom tenisu (od 6. do 10. juna)- U Areni je održana press konferencija Organizacionog odbora uoči Balkanskog prvenstva u stonom tenisu čiji su organizator zajedno sa Stk Mladost.

Članovi organizacionog odbora ovog prvenstva su Semir Šut, Mustafa Dizdareviclć, Senad Dizdarević, Mirza Dizdarević i Edin Konjić. Predsjednik organizacionog odbora Semir Šut je istakao da je organizacioni odbor uložio mnogo truda da bi ovaj turnir bio održan na nivou.

“Pripreme su u završnoj fazi. Bilo je dosta posla oko organizacije 26. Balkanskog prvenstva za mlade koje će se održati u Zenici od 6. do 10. juna. Na prvenstvu učestvuje jedanaest reprezentacija, prisutno će biti oko 220 učesnika. Ovo je veliki sportski događaj za grad Zenicu i ZDK. Ovakvi sportski događaji i lijepe vijesti su dobra stvar u poplavi loših vijesti. Prijateljstva i druženja su temelj za prosperitet, a upravo ovakvi događaji su nosioci takvih vrijednosti. Nadam se da će ovaj događaj proteći u najboljem redu i ovom prilikom želim da se zahvalim Gradu Zenici, Vladi ZDK na pomoći, ali ništa ovo ne bi bilo moguće bez entuzijazma i truda članova Stk Mladost” istakao je predsjednik organizacionog odbora Semir Šut.

Mustafa Dizdarević je dodao da Stk Mladost j nedjelju očekuje finale play offa BiH protiv ekipe Stk Mostar. Također, član Stk Mladost Edin Konjić je nedavno nastupio za reprezentaciju BiH protiv rperezentacije Srbije, a prošle sedmice ja Državnom prvenstvu je osvojio tri medalje i postao državni prvak BiH.

“Balkanska stonoteniserska unija broji dvanaest članica. Na Balkanskom prvestvu za mlade učestvuje jedanaest reprezentacija (Bugarska, Rumunija, Moldavija, Turska, Albanija, Kosovo, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Slovenija i BiH). Na prvenstvu će također učešće uzeti i 40 međunarodnih sudija, a prvenstvo će brojati oko 220 učesnika. Tokom priprema smo shvatili ozbiljnost i složenost organizacije ovakve manifestacije. Prvenstvo se igra u četiri kategorije: kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke, a za vrijeme turnira biće upriličeno 14 proglašenja pobjednika. U toku trajanja prvenstva susreti će biti igrani svaki dan od 9h pa do 21h. Obezbjedili smo 20 pehara, 80 diploma i 152 medalje za učesnike” dodao je Dizdarević.

Generalni sponzori turnira su kompanije ArcelorMittal Zenica i RM-LH Zenica.

Mirza Dizdarević je dodao da reprezentacija BiH dolazi već u ponedjeljak, da će biti smještena i da će im biti obezbjeđeni uslovi za treniranje. BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 24 člana u četiri selekcije. Selektori BiH su Amela Hadžiahmetović, Goran Unčanin, Igor Mihajlović i Goran Rajčić.

Edin Konjić, član Stk Mladost je na održanom Državnom seniorskom prvenstvu prošle sedmice prvi put postao državni prvak.

“Nadam se da ću nastaviti sa dobrim rezultatima i ostvariti veliki uspjeh na finalu play offa BiH. Velika je čast, ali i obaveza biti državni prvak. Ove godine se Stk Mladost plasirao u finale, posljednji put smo ovdje bili prije tri godine. Ove godine smo dosta iskusniji i kvalitetniji i nadamo se da ćemo donijeti titulu ovom gradu” izjavio je član organizacionog odbora prvenstva i član Stk Mladost Edin Konjić.

Konjić je na nedavno održanom Državnom prvenstvu osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, drugo mjesto u mix dublu i treće mjesto u dublu.

Senad Dizdarević je dodao da finansijska konstrukcija prvenstva još nije završena i da troškovi iznose oko 90 000 KM i da poziva sve privrednika da podrže sa onoliko sredstava koliko je objektivno moguće i da budu dio ove lijepe sportske priče.

Iz Stk Mladost su istakli spremnost za organizaciju jednog ovakvog spektakla i da goste očekuju vrhunski uslovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno