Košarka

FOTO: Press KŽK Čelik – Potpisan sponzorski ugovor sa ZIM-om, Aida Kalušić novi šef stručnog štaba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press KŽK Čelik – Potpisan sponzorski ugovor sa ZIM-om, Aida Kalušić novi šef stručnog štaba – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ danas 24.7.2019.godine održana je press konferencija košarkaškog ženskog kluba (KŽK) Čelik iz Zenice sa temama: rezime protekle sezone, potpisivanje sponzorskog ugovora, te planovi i ambicije kluba za narednu sezonu.

Prisutnim su se obratili Senaida Tabić, predsjednica uprave kluba, Amer Bektaš, direktor ZIM-a, a moderator je bio Jasmin Kovačević, novi PR kluba.

Rezime o protekloj sezoni podnijela je Senaida Tabić, istakavši da je KŽK Čelik jedini klub iz ZDK član Prve lige BiH, koji je sa skromnim sredstvima i sa vlastitim, najmlađim igračkim kadrom uspio sačuvati prvoligaški status.

-Takmičarsku ekipu sačinjavale su seniorke, juniorke i kadetkinje i uspjeli smo afirmisati mlade košarkašice i tri od njih su u bh.reprezentaciji i to Anida Ćorović u seniorskoj, Ajla Selimović u kadetskoj i juniorskoj, a najmlađa Ajša Mulić u kadetskoj selekciji BiH. U januaru smo ostali bez trenera Almira Šišića, koji je otišao u inostranstvo, a u pomoć je priskočio Nedžad Mulić, bivši igrač, koji je uspješno priveo sezonu kraju, završivši na 7.mjestu sa omjerom od 9 pobjeda i 11 poraza. Sve u svemu zadovoljni smo proteklom sezonom -, zaključila je Tabić.

U drugom dijelu pressa prisutnim se obratio Amer Bektaš, direktor ZIM-a, istakavši da su prepoznali ovaj zenički uspješan kolektiv i da je zadovoljan što  će potpisati sponzorski ugovor sa KŽK Čelik. Kompletna grupacija ASA HOLDING podržava ovu pozitivnu sportsku priču i afirmaciju mladih košarkašica.

Sponzorski ugovor potpisali su Senaida Tabić, ispred Uprave Čelika i Amer Bektaš, ispred ZIM-a Zenica.

O planovima i ambicijama kluba prisutnim je govorila Senaida Tabić, spomenuvši da je prije mjesec dana organizovana besplatna škola košarke u koju se uključilo oko 40 igračica, a ima još zainteresovanih. Treninge vode sadašnje i bivše igračice i u klubu su prezadovoljni odzivom djevojčica u Školu košarke.

-Upravni odbor kluba imenovao je Aidu Kalušić za novog šefa stručnog štaba, dok će v.d. trener iz protekle sezone, Nedžad Mulić, biti šef omladinskih selekcija kluba. Od aprila imamo i podšku gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji su prepoznali nastavak ove uspješne sportske priče.

Sredinom augusta biće kompletiran stručni štab, a javnost će biti obavještena o istom -, saopštila je Tabić.

Nakon uspješne igračke karijere Aide Kalušić ovo je još jedno priznanje i napredak u košarkaškoj karijeri.

Aida je nastupala u domaćim klubovima KŽK Čelik i ŽKK Mladi Krajišnik, te u inostranim klubovima u Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Poljskoj, Qataru, Rumuniji i Turskoj. Prije ovog angažmana Aida je postavljena za pomoćnika selektoru Slaviši Ožegoviću u ženskoj U-18 reprezentaciji.

Da nova uprava kluba ima ozbiljne namjere da se vrati šampionskim stazama uspjeha, pored zadržavanja postojećeg igračkog kadra, te pojačanja igračkog kadra koji je u planu, pokazuje i pojačanje stručnog štaba. Za afirmaciju i razvoj ženske košarke u gradu Zenica i državi Bosni i Hercegovini i da se uspostavi uspostavi komunikacijski kanal i ostvare partnerski odnosi biće zadužen Jasmin Kovačević, novi PR kluba.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno