Košarka

FOTO: Press KK Kengur Zenica – Optimizam predpionira Kengura pred put u Sloveniju na FINAL 8, Sežana 2019.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press KK Kengur Zenica – Optimizam predpionira Kengura pred put u Sloveniju na FINAL 8, Sežana 2019. – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija KK Kengur Zenica, a povodom plasmana KK Kengur na završnicu međunarodnog košarkaškog turnira BASKET 4 KIDS.

Prisutnim su se obratili: Enver Jahić, osnivač i predsjednik KK Kengur, te mladi igrači Danko Cvitanović, kapiten i Jan Bulajić. Moderator na pressu bio je Haris Džonlić, jedan od trenera u KK Kengur, koji je predstavio domaćine pressa i razlog održavanja pressa. To je veliki rezultat predpionira KK Kengur i plasman na završnicu međunarodnog, regionalnog košarkaškog turnira BASKET 4 KIDS, koji se održava u Sežani (Slovenija) od 23. do 25.maja 2019.godine. To su igrači godišta 2006. i mlađi (U-13).

Ovo je jedinstveni projekat koji okuplja oko 200 ekipa iz cijelog regiona, a najboljih osam borit će se za trofej. Na završnici će nastupiti osam najboljih timova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Košarkaški klub „Kengur“ jedini je bosanskohercegovački klub koji je u konkurenciji 27 timova, bez poraza, izborio plasman na regionalnu završnicu ovog renomiranog turnira u organizaciji televizijske mreže SPORTKLUB.

Na pressu je istaknuto da će predpioniri Kengura biti u grupi sa viceprvakom Srbije ekipom KK Sevojno, prvakom Crne Gore KK Anagastum Nikšić i sa domaćinom KK Sežana.

U četvrtak (23. maj) u 12:50 sati Kengur će igrati sa ekipom KK Anagastum, a u 16:10 sati sa ekipom KK Sevojno. U petak (24. maj) igraju 12:50 sati sa ekipom KK Sežana.

Nakon završetka grupne faze, ekipe ostvaruju plasman i bore se za medalje.

Trener Jahić ističe da je ovo jedna odlična generacija i da su postigli veliki uspjeh plasmanom na ovaj veliki turnir. Naglašava da su oni i odlični učenici i da klub ima veliku podršku roditelja djece, bez koje bi sve ovo išlo teže.

Spomenuo je i dosadašnje trenere u klubu, Muslića, Husejnovića, te Duranovića, Efendića i Džonlića, koji su zaslužni za odlične rezultate svih selekcija KK Kengur, koji su i ove godine imali tri selekcije na završnici bh. prvenstava.

Zahvalio je na pomoći Gradskoj upravi, gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, vladi ZDK, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i  sport ZDK Spahiji Kozliću i drugim sponzorima, koji su im omogučili ovo putovanje. Kazao je da će utakmice prenositi dvije TV kuće Sport Kluba i prijenos će biti, najvjerovatnije, u odloženom terminu, a finale u direktnom prijenosu.

Kapiten Danko Cvitanović i Jan Bulajić su složni u ocjeni da je njihova grupa dosta teška, ali da će oni dati sve od sebe da opravdaju plasman na završnicu i predstave klub, grad Zenicu i BiH u odličnom izdanju.

Očekuju dobre rezultate, a to bi bio plasman u polufinale.

Nakon press konferencije mladi igrači Kengura otputovali su za Sloveniju predvođeni trenerima Enverom Jahićem i Dinom Duranovićem.

Na put su krenuli sljedeći igrači: Danko Cvitanović (kapiten), Jan Bulajić, Dino Subašić, Faris Kovač, Leo Šendula, Anes Hadžić, Faris Čerim, Adi Husaković, Muhamed-Din Isaković, Faruk Kurić, Tarik Kurić, Anel Sofić, te treneri Enver Jahić i pomoćnik Dino Duranović.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno