Ljudi

FOTO: Preporodovi “Bošnjački dijalozi” – Sabrija Karahmet, zenički pisac

FOTO: Preporodovi “Bošnjački dijalozi” – Sabrija Karahmet, zenički pisac- Danas je u prostorijama “zeničkog Preporoda”  snimljena četvrta u nizu dijaloških emisija pod nazivom “Bošnjački dijalozi”, a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, Gradsko društvo Zenica.

Nizom ovih emisija predstaviti ćemo eminentna imena kulturne, akademske i političke scene, a sve s ciljem očuvanja i promocije bošnjačke kulture i tradicije, očuvanja identiteta našeg grada Zenice i naše nam domovine, Bosne i Hercegovine.

Aktivno učešće u snimanju emisije imaju i mladi naše akademske zajednice, jer vjerujemo da su u Zenici kao univerzitetskom centru srednje Bosne upravo oni promjena i nada u bolje sutra.

Naš gost bio je uvaženi pisac, gospodin Sabrija Karahmet.
Vrsni pisac, domoljub i autor je mnogih  bosanskih, emotivnih i značajnih priča, pjesama koje su otkrivene i javnosti do sada prikazane putem društvenih mreža.

Gospodinu Karahmetu  Bosna je u srcu i duši, piše i stvara u svom svijetu putovanja od posla do kuće, a radi kao granični policajac, stoga za sebe kaže da je ponosni Bošnjak, Bošnjanin koji je dio svog stvaralaštva radio u autobusu, na putovanjima.

Svoj izražaj u prozi i poeziji iskazivao je uglavnom putem društvenih mreža, a inspiraciju je bukvalno “hvatao” na svakojakim mjestima te ih je bilježio i zapisivao.

Ono što jejako bitno je to da je talenat Karahmeta prepoznao poznati bh akademik, pisac, režiser Abdulah Sidran.

Sidran je u Karahmetu prepoznao duh pisca i došao je u Zenicu u posjetu kako Sidran kaže, prijatelju.

Tu posjetu Sidrana Karahmetu možete pogledati i na YouTubu.

Karahmet nam otkriva da uskoro izlazi njegova prva knjiga “Priče iz retrovizora” , a ćiju recenziju upravo potpisuje akademik Abdulah Sidran.

O čemu su to razgovarali gospodin Karahmet i mladi iz Zenice uskoro pogledajte u četvrtoj emisiji “Bosnjački dijalozi”. Ovom prilikom upućujemo posebnu zahvalnost našem  gostu, s kojim smo otvorili i ciklus zeničkih pisaca – umjetnika.

Cijenjene građane Zenice kao i šire pozivamo da prate novi projekat i svojim dobronamjernim sugestijama budu faktor razvoja nove ideje BZK “Preporod” u Zenici.

Napomena: Emisija je snimljena uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Bilal Isaković (IMLTV)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem