Kultura

FOTO: premijernom izvedbom predstave “Ukulele Jam” obilježeno 70. godina Bosanskog narodnog pozorišta

Jedna od najstarijih kulturnih institucija na ovim prostorima, čija kuća je jedinstveni arhitektonski objekt, Bosansko narodno pozorište, obilježilo je večeras 70 godina svog postojanja. Do posljednjeg mjesta ispunjena velika, Plava dvorana večeras je odjekivala gromoglasnim aplauzom u čast glumačkog ansambla predstave “Ukulele Jam”.

Predstavu je režirao Dino Mustafić, po romanu Alena Meškovića. Predstava “Ukulele Jam” je kruna obilježavanja 70. rođendana ove institucije koja je svoj sedam decenija dug put na daskama koje život znače počela u isto vrijeme, istog datuma, daleke 1950. godine, predstavom “Duboko je korijenje”.

Kako to red nalaže, u ime domaćina obratio se direktor Bosanskog narodnog pozorišta Hazim Begagić, u kratkom programu prije same premijere. Reprizna izvedba ove predstave planirana je za 27. februar, a sarajevska premijera u Narodnom pozorištu bit će održana 3. marta u 20 sati.

Cijelom ansamblu, ali i svim zaposlenicima BNP-a ekipa Zenicabloga želi sretan 70. rođendan i još mnogo mnogo premijera. Kako je večeras bilo u BNP-u pogledajte u foto galeriji našeg Jasmina Blicka Hadžića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem