Zenica

FOTO: Premijerka Mehmedić i ministrica Subašić upriličile prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić danas su u sjedištu Vlade upriličile prijem za 106 učenika generacije osnovnih i srednjih škola u ovom kantonu.

Premijerka Mehmedić je učenicima i roditeljima čestitala izvanredni uspjeh u školovanju, rekavši da je ovo jedan od najsvečanijih dana u radu Vlade koju predvodi.

– Želimo da pošaljemo poruku najboljim učenicima da je znanje najbolja investicija koja je sugoročno najviše isplati, da se treba vrednovati i da svi skupa, a mi kao Vlada, u sklopu realizacije različitih projekata moramo da nastavimo da kontinuirano pružamo podršku mladima kako bismo omogućili da se ostvare i ispune svoje snove – rekla je premijerka Mehmedić.

Čestitke je uputila i ministrica Subašić rekavši da je glavna poruka učenicima “da je znanje nešto što treba vrednovati, da je učenje in i da je ono što su prave ljudske vrijednosti – a to je njihova kolegijalnost i drugarstvo, nešto što treba da nastave gajiti i vrednovati“.

Svim učenicima generacije uručena su priznanja i novčane nagrade u iznosu od 500 KM.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno