Info

FOTO: Premijer ZDK i federalni ministar obišli OŠ “15. april” u Kaknju u sklopu projekta “Energijska efikasnost u BiH”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Premijer i federalni ministar obišli OŠ “15. april” u Kaknju u sklopu projekta “Energijska efikasnost u BiH” – Danas su svečanim prijemom učenici i nastavnici Osnovne škole „15.april“ u Kaknju ugostili Josipa Martića, federalnog ministra prostornog uređenja, Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona, Mensura Sinanovića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Nermina Mandru, načelnika Općine Kakanj te Mustafu Čopelja –koordinatora projekta za FBiH „Energijska efikasnost u BiH“ koji se finansira iz kredita Svjetske banke u visini od 300.000,00 KM .

Domaćini i gosti su pregledali građevinske radove na školskom objektu i izrazili zadovoljstvo do sada izvednim radovima.
Konačan završetak radova na ovom školskom objektu se planira sredinom decembra 2017. godine kada će biti i svečano otvaranje. Realizacijom navedenog projekta se postižu velike uštede u potrošnji energije.

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog je istakao značaj ovakvih projekata na području Zeničko-dobojskog kantona, ali i naglasio da se projekat energetske efikasnosti nastavlja i 2018. godini.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno