Zenica

FOTO: Premijer Galijašević primio studente Pravnog fakulteta UNZE koji su postigli uspjeh na Svjetskom takmičenju iz arbitraže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Premijer Galijašević primio studente Pravnog fakulteta UNZE koji su postigli uspjeh na Svjetskom takmičenju iz arbitraže – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević upriličio je danas prijem za Jasminu Sadrija, Selmu Šarić, Lejlu Bošnjak i Lejlu Ridžalović, studente Pravnog fakulteta UNZE, koji su učestvovali na Svjetskom takmičenju iz oblasti međunarodne arbitraže i plasirali se među 16 najboljih timova.

Prijemu je prisutvovao Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kao i profesori  Pravnog Fakulteta Zlatan Meškić, Ivana Grubešić, Spahija Kozlić, Igor Rimac i dekan Pravnog Fakulteta Enes Bikić.

Premijer Galijašević i ministar Sinanović su čestitali studentima i njihovim profesorima na postignutom rezultatu i naglasili da Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržava razvoj UNZE  i da je i do sada uvijek nagrađivala najbolje studente te da će i ove studente Vlada nagraditi za postignut iuspjeh.

-U ovako jakoj konkurenciji ovaj tim je ostvario odličan rezultat. Mi kao Vlada trebamo osigurati stimulans ovim studentima koji im treba biti podstrek za još bolje rezultate, izjavio je ministar Sinanović.

-Ovom prilikom se zahvaljujemo Vladi, premijeru i ministru na ulaganju u studente. Ovom prilikom čestitam i studentima na postignutom rezultatu. Jako nam je bitna daljnja saradnja fakulteta i Vlade. Zahvaljujemo se na prepoznavanju kvalitetnog rada i prepoznavanju rada ovih studenata. Dva studenta sa našeg fakulteta su dobili stipendije iz SAD i Velike Britanije (London) upravo zbog kvalitetnog rada. I članovi ove generacije su već dobili ponude i stipendije iz inostranstva. Zahvaljujem se i nastavničkom vijeću i trenerima, istakao je dekan Enes Bikić.

Takmičenje arbitraže u Beču održano je na engleskom jeziku. Tim Pravnog fakulteta u Zenici je na kraju ostvario odličan plasman i bili su u 16 najboljih timova u svijetu. Na svom putu do 16 najboljih, tim Pravnog fakulteta UNZE savladao je timove Univerziteta u Beču, Otavi, Lionu… Na takmičenju jenučestvovalo 370 timova iz cijelog svijeta.

-Cilj nam je zadržati ovakve studente u BiH. Kvalitetan rad i mladi ljudi trebaju ovoj državi i svima nama, istakao je premijer Galijašević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno