Info

FOTO: Premijer Galijašević primio atletičare AK “Zenica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Premijer Galijašević primio atletičare AK “Zenica” – U kabinetu premijera održan je prijem za atletičare AK “Zenica” koji su nastupili na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Španiji.

Četiri zenička atletičara su osvojili medalje što predstavlja nevjerovatan uspjeh AK “Zenica” i bh. atletike.

Medalje su osvojili:

1.Hamza Alić – bacanje kugle – 20.42 m
– 1. mjesto

2.Meseud Pezer – bacanje kugle – 19.82 m
– 3. mjesto

3.Dejan Mileusnić – bacanje koplja – 71.95 m
– 3. mjesto

4.Abedin Mujezinović – 800 m – 1:48,07
– 3. mjesto

Pored atletičara Alića, Pezera i Mujezinovića, na prijemu je bio i proslavljeni zenički trener Mehmed Skender i predsjednik AK “Zenica” Suad Kaknjo.

“Žao mi je da BiH ima ovakav odnos prema sportistima i atletici. Ja čestitam na ostvarenim rezultatima i uskoro ćemo naći način i sredstva da adekvatno nagradimo ove vrhunske rezultate” istakao je premijer Galijašević.

“Ja se zahvaljujem u svoje ime i u ime osvajača medalja. Mediteranske igre su veoma jako takmičenje gdje učestvuju sportisti iz Sjeverne Afrike, Španije, Italije. Mi iz AK “Zenica” i AS BiH ističemo zadovoljstvo odnosom kantona prema atletici, ali i nezadovoljstvo kako se neke druge institucije odnose prema atletici. AK “Zenica” je ponio titulu najuspješnijeg atletskog kluba na Mediteranu. Uskoro nas očekuje i EP u Berlinu, pored atletičara koji su nastupili na Mediteranskim igrama nastupit će i Amel Tuka i Kemal Mešić” dodao je predsjednik AK “Zenica” Suad Kaknjo.

Premijer Galijašević je istakao da će pored osvajača medalja nagraditi i mlade sportiste koji tek grade svoj put ka uspjehu i da na ovaj način želi motivisati sportiste u budućnosti.

“Vi ste institucija koja sve godine prati atletiku, svaka finansijska pomoć i podrška su dobro došli. Nisam očekivao da pobijedim na Mediteranskim igrama, očekivao sam da mogu da budem treći, ali iskoristio sam svoj takmičarski duh i iskustvo da na kraju osvojim prvo mjesto pored zaista fantastičnih bacače kugle. Sa ovom medaljom sam spojio sve medalje sa Mediteranskih igara, imam dva treća, jedno drugo i jedno prvo mjesto i nadam se da ću i na predstojećim takmičenjima imati vrhunske rezultate” izjavio je iskusni bh. atletičar Hamza Alić.

Mesud Pezer je nastavio sa odličnim rezultatima i zadovoljan je medaljom na Mediteranskim igrama, ali ne i rezultatom.

“Zahvaljujem vam se na prijemu, nama bi mnogo značilo da ljudi poput vas, političari bar nas nazovu na telefon, da čestitaju na ovakvim rezultatima, sa ljudske strane bi to mnogo značilo. Nisam zadovoljan sa svojom tehnikom i psihičkim stanjem i nadam se da ću do EP u Berlinu popraviti ove stvari i ostvariti što bolji rezultat”.

Mladi zenički atletičar Abedin Mujezinoviću je ovo bilo prvo veliko takmičenje i ostvario je vrhunski rezultat sa osvojenim trećim mjestom.

“Iskreno, nisam se nadao da ću proći dalje kad sam vidio konkurenciju i kvalitet trkača koji su učestvovali. Ovo je odličan rezultat za mene i zaista mi je zadovoljstvo i hvala vama na podršci” kazao je Mujezinović.

“Prije svega bih se zahvalio na prijemu o na svemu sto radite za nas i atletiku. U drugim kantonima sigurno nije ovako stanje kao kod nas. Kao trener od zimske sezone koja je okončana vrhunskim rezultatima, pored već poznatih atletičara Mediha Salkić i Maid Redžić su ostvarili vrhunske rezultate, ovaj niz se nastavio u proljetnom dijelu sezone sa odličnim rezultatima na pojedinim mitinzima. Vrijedi istaći da od pet medalja BiH, četiri su osvojili atletičari AK “Zenica”. Za mene je ovo takmičenje bilo zaista nevjerovatno od jutarnjih kvalifikacija pa do finala i ovom prilikom čestitam momcima na rezultatima” dodao je trener Mehmed Skender.

Prisutan je bio i ministar obrazovanja, kulture i sporta ZDK Sinanović koji je istakao da oni kao vlast imaju propuste i da ne mogu da isprate ove vrhunske svjetske rezultate, ali da ovom prilikom čestita i da će učiniti sve da ovi rezultati budu adekvatno nagrađeni.

Ove atletičare uskoro očekuje EP u Berlinu, Pezer putuje u Švedsku na pripreme od petnaest dana, dok će ostali sportisti vrijedno trenirati i spremati se za takmičenje da dostojanstveno predstavljaju BiH i grad Zenicu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno