Info

FOTO: predstavnici udruženja porodica šehida i “Zlatnih ljiljana” na komemoraciji u Srebrenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: predstavnici udruženja porodica šehida i “Zlatnih ljiljana” na komemoraciji u Srebrenici – Predstavnici udruženja porodica šehida i “Zlatnih ljiljana” na komemoraciji u Srebrenici – U sklopu projekta Grada Zenice na koju su aplicirali mi OPŠ i PB  ꜠Zlatni ljiljan꜠  organizovali smo odlazak u Srebrenicu, kao i prethodnih godina.  U svome programu OPŠ i PB ꜠Zlatni ljiljan꜠  Grada Zenice u prvi plan stavlja sjećanje na poginule pripadnike AR-BiH i posjetu Srebrenici 11.jula gdje se klanja dženaza žrtvama koji su poginuli u stravičnom zločinu koji je počinjen na našem teritoriju.

Brojem putnika 54, međutim bilo je još zainteresovanih toga jutra da krenu s nama da odaju počast žrtvama genocida, ali mi nismo bili u mogućnosti da primimo toliki broj putnika, jer smo bili ograničeni. Među učesnicima bili su roditelji, supruge i djeca poginulih boraca.Sam put i posjeta su protekli dostojanstveno kako prilići tome danu.
Svaki odlazak u Srebrenicu je veoma bolan i težak, ali mi ćemo nastojati da svake godine, kao i do sada ispoštujemo žrtve genocida koji su svoje živote dali da bismo mi danas slobodni bili. 11. JULI, treba da sačuvamo od zaborava i da ne dozvolimo da se ikada više ovakav vid GENOCIDA ponovi.
Zahvaljujemo Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći u realizaciji putovanja.
Predsjednik U/O M.P. OPŠ i PB “Zlatni ljiljan” Zenica Husejnagić Nihada


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno