Ljudi

FOTO: Predstavljamo mlade zeničke sportiste, DIN – MAHDI ALAGIĆ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Predstavljamo mlade zeničke sportiste, DIN – MAHDI ALAGIĆ- Zeničanin Din – Mahdi Alagić je mladi, vrlo talentovani sportista u dva sporta, taekwondou i nogometu.

Rođen je 2006.godine u Zenici, a o njegovim početnim uspjesima, kao sedmogodišnjaku, objavili smo prilog na Zenicablogu 30.maja 2013.godine.

Link: http://arhiva.zenicablog.com/component/k2/item/20516-din-mahdi-alagi%C4%87.html.

O njegovim uspjesima nedavno su objavili i na Dizajn Sport Plusu, sa kojeg preuzimamo neke detalje i nekoliko fotografija.

-Ovaj dobro odgojeni dječak svojim zalaganjem u sportu i u školi niže uspješne rezultate -, kažu oni koji ga poznaju.

Od svoje četvrte godine počeo je da trenira taekwondo u Akademiji Jale u kojem je sada nosilac crnog pojasa.

Već devet godina aktivno trenira ovaj borilački sport i bivši je Državni prvak i viceprvak u borbama, te viceprvak međunarodnog turnira u Karlovcu.

Sa sedam godina počeo je uporedo da trenira i fudbal u Školi fudbala „Tempo Sport“ Zenica, kod poznatog trenera Esada Kafedžića – Kafe.

I Din -Mahdijev otac je igrao fudbal u uspješnoj generaciji juniora Čelika, zatim u nekoliko seniorskih ekipa Zenica Metalno, Rudar, Bratstvo Bosanska Krupa, Sarajevo, jedan klub iz Austrije…

U takmičarsku ekipu u nogometu, Din-Mahdi ulazi kod trenera Asima Hrnjića, bivšeg bh.reprezentativca, igra godinu dana, a zatim prelazi u NK Čelik, gdje tri godine nastupa kod trenera Nizaha Hukića i Sabahudina Bujaka, bivših prvotimaca zeničkog Čelika.

Prošle godine prelazi u FK Mladost Doboj-Kakanj gdje je odigrao polusezonu u Premijer ligi u svojoj kategoriji, a na zimu se vraća u svoj matični klub Tempo Sport Zenica i igra u kvalitetnoj Ligi pionira, grupa „A“ ZDK. U timu igra na poziciji zadnjeg i prednjeg veznog zavisno od formacije.

Prošle godine je pozivan na reprezentativno okupljanju mladih igrača za 2006. godište u Trening centru u Zenici.

Inače, mladi Din- Mahdi Alagić je odličan učenik OŠ “Vladimir Nazor” u Zenici, gdje je je uvijek imao podršku škole radi odsustva po turnirima i utakmicama.

Navija za Real Madrid, a fudbalski uzor mu je Paul Pogba.

Sportska redakcija Zenicabloga želi mladom Dinu puno sreće i uspjeha u nastavku njegove sportske karijere, ali i u životu i da mu se ispune svi ciljevi i želje.

E.Imamović

Foto arhiva i Dizajn Plus Sport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno