Zenica

FOTO: Predstava za djecu na Zenica Summer Festu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po prvi put u okviru programa Zenica summer festa izvedena je i jedna predstava na festivalskom trgu. Najmlađoj publici Studio Teatar je pripremio i izveo predstavu “Potraga za konačištem” u kojoj su, u posebnom festivalskom ambijentu, uživali mališani ali i drugi posjetioci ZSF-a.

Predstava za djecu „Potraga za konačištem“, autorski pozorišni projekat, maštovite scenografije, muzike, orginalnih kostima i niza duhovitih i edukativnih scena. Priča je to o dva lika koji tragaju za konačištem da konačno odmore od silnih putešestvija, ali umor ih sustiže i oni pjesmom, igrom i pričom pokušavaju razbuditi se i dobiti dodatnu energiju da dođu tamo gdje su naumili. Igraju Elvis Jahić i Irfan Kasumović.

“Ljudi su se u današnjem vremenu zaboravili smijati. Naš glumački zadatak danas je bio nasmijati djecu i roditelje, a u isto vrijeme prenijeti poruku. “Potraga za konačištem” je predstava puna edukativnih scena, zabavnih kostima i šarolike scenografije”, kazao nam je glumac Irfan Kasumović.

Večeras na Trgu Alije Izetbegovića, u okviru 16. Festivalske noći bit će održan gala koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica koji počinje u 20:30h.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.

PR SLUŽBA FESTIVALA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno