Zenica

FOTO: Pred mještanima Ljubetova duga noć, boje se ući u oštećene kuće nakon zemljotresa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mještani Ljubetova kod Vranduka teško će večeras zaspati. Okupljeni u grupama na otvorenom pod vedrim nebom očekuju zoru kako bi sumirali nastalu štetu.

Epicentar večerašnjeg zemljotresa jačine 4,8 stepeni po Richteru zabilježen je nedaleko od ovog mjesta koje se nalazi na uzvišenju pored magistralnog puta M-17 s lijeve strane prije ulaza u tunele Vranduk.

Mještani su večeras pretrpjeli veliki strah. Podrhtavanje tla koje je trajalo više sekundi i koje je porušio sve u njihovim kućama i izazvao štete na objektima, natjerao ih je da noć provedu pod vedrim nebom.

Ističu da su čuli jaki prasak, a zatim i naglo podrhtavanje tla, a čim se pružila mogućnost, napustili su svoje kuće i otišli na sigurno.

Ispod šadrvana okupljeni uz priču i ogrnuti dekama dočekat će zoru ili će prespavati kod svoje rodbine u sigurnim kućama nedaleko od mjesta u kojem žive.

Mnoge kuće večeras su u Ljubetovu pretrpjele oštećenja. Pucanje zidova, pa i plafona, krovova, potpornih zidova, ali i oštećenja na imovini, moći će sumirati tek u jutarnjim satima.

Ovo nam je kazao i predsjednik MZ Ljubetovo Zehrudin Ibrahimagić koji je kazao da je teško sada sve vidjeti, ali i da se mještani boje zaspati u svojim kućama koje su pretrpjele oštećenja.

Na teren će sutra izaći i nadležne službe koje će pregledati oštećene objekte i sumirati nastalu štetu, a više informacija bit će poznato u toku sutrašnjeg dana.

E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno