Nogomet

FOTO: Prava „žetva“ trofeja za Školu fudbala Tempo Sport Zenica u protekloj jeseni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Prava „žetva“ trofeja za Školu fudbala Tempo Sport Zenica u protekloj jeseni – Iza Škole fudbala (ŠF) Tempo Sport iz Zenice je jedan veoma turbulentan, ali uspješan period, saopštavaju iz ŠF Tempo Sport.

Naime, u kratkom periodu od nekih mjesec i pol dana odigrali su veliki broj turnira za djecu uzrasta od 8 do 10 godina. Njihove generacije (2008, 2009, 2010. ) su ostvarile zavidne rezultate. Prvo su sa svim nabrojanim selekcijama nastupili na Pjetlić kupu u Tuzli koji organizuje Š.F. Pjetlić i u svim selekcijama su uzeli zlatne medalje. Za najboljeg igrača u kategoriji 2008. proglašen je njihov Arman Menzilović. U kategoriji 2009.godište titulu najboljeg igrača ponio je „Tempovac“Ahmed Telalović, dok je u kategoriji 2010.godište titulu najboljeg igrača osvojio njihov Amar Memčić.

Na nedavnom Božićnom turniru u Vitezu selekcija ŠF Tempo Sport 2008.godište osvojila je drugo mjesto izgubivši u finalu, u seriji penala, od vršnjaka iz Š.F. Bambinosi. Da su odigrali kvalitetan turnir pokazuje i podatak da nijednu utakmicu nisu izgubili do finala, a ne računajući penale, koji su lutrija, čitav turnir su odigrali bez izgubljene utakmice. Na tom turniru titulu najboljeg igrača je, također, ponio njihov dragulj, kako kažu, Arman Menzilović. I selekcija 2010.godište osvojila je četvrto mjesto na istom tom turniru.

Na svojim turnirima, koji su odigrani u čast njihovih bivših članova kluba, koji nažalost nisu više sa nama ( Muhamed Kulalić, Bakir Sirćo i Harun Mujkić), uzeli su, također, tri medalje jedno zlato, jedno srebro i bronzu.  Dalje dodaju bronzanu medalju sa Romari kupa u Vitezu u generaciji 2010.

Nakon naprijed nabrojanog može se zaključiti da je ova jesen bila veoma “plodna” i prava „žetva“ trofeja za njihovu školu fudbala. Također su pokazali ovim rezultatima, koliko god da je prioritet da se djeca zabave, da su njihov rad i trud ipak isplativi i da opravdavaju epitet najjače škole fudbala u našem regionu, zeničko-dobojskom kantonu i jedne od najjačih škola fudbala u Bosni i Hercegovini.

Posjeduju  jak trenereski tim na čelu sa Nerminom Šabićem, bivšim reprezentativcem, Esadom Kafedžićem i Izudinom Kamberovićem (bivšim nogometašima), a tu je i novi mladi trener Dejan Nikolić. Opravdali su svoj slogan: BUDI I TI DIO ŠAMPIONSKOG TIMA.

Spisak igrača 2008.godište:

Eldin Džidić

Vedad Karahasanović

Arman Menzilović

Arman Bajramović

Davud Kovač

Rijad Jašarević

Aziz Otanović

Hamza Filan

Džanan Doglod

Zlatan Vrače

E.Imamović

Foto ŠF Tempo Sport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno