Zenica

FOTO: PPU „MALA TRATINČICA“ ZENICA- Obilježavanje Dana planete Zemlje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su mališani PPU „Mala tratinčica“ Zenica prigodnom tematskom šetnjom kroz grad obilježili Dan planete Zemlje, koji se inače obilježava 22. aprila.

Naime, u protekla tri mjeseca uposlenici i mališani ovoga vrtića vrijedno su radili na realizaciji ekološkog projekta pod nazivom „Čuvajući hranu čuvamo Planetu“, koji je osmišljen u ovom vrtiću s ciljem razvijanja svijesti kod najmlađe populacije o značaju zaštite okoline, te izbjegavanju bacanja hrane kao jednog od načina zaštite okoline kojem i oni mogu doprinijeti. Ovaj projekat realizirao se u tri koraka:

– edukativne radionice o ovoj temi namijenjene djeci, koje je realizirao stručni kadar vrtića, te ih upoznao na štetom za Planetu koja nastaje bacanjem hrane, količinom otpada nastalog na ovaj način, te načinima na koji se to može unaprijediti i smanjiti količina otpada ove vrste;

– uključivanje roditelja djece polaznika vrtića u ovaj projekat;

– prezentacija projekta široj javnosti s ciljem razvijanja opće svijesti o ovom problemu te obilježavanje Dana planete Zemlje na prigodan način.

Mališani su danas prolaznicima podijelili likovne radove koje su pripremili tokom realizacije projekta, putem kojih su ih upoznali sa ovim problemom. Na ovaj način vrtić je pokušao dati svoj mali doprinos u zaštiti okoline i čuvanju planete Zemlje.

Delila Ramić
Direktorica PPU „Mala tratinčica“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno