Ljudi

FOTO: Pozitivne priče- Senada Hasanić profesorica koja se bavi kreativnim radom i uči nove tehnike kako bi ih pokazala djeci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pozitivne priče- Senada Hasanić profesorica koja se bavi kreativnim radom i uči nove tehnike kako bi ih pokazala djeci – Sedam godina unatrag, otkako postoji #Blog Agencije ZEDA, predstavili smo brojne životno-poslovne priče, toliko slične, a toliko različite.

Mnogo specifičnih poslova, mnogo različitih hobija, brojni uspjesi, nagrade, dostignuća, priče koje vrijedi ispričati i prepričati predstavljeni su u našoj rubrici #Blog, jedinoj u BiH koja predstavlja mlade ljude koje treba podržati.

To su priče o ljudima koji rade nešto neobično, priče o onima koji su u nečemu dobri ili izvrsni, koji su pokrenuli posao, koji su hobi pretvorili u posao, koji od hobija dodatno zarađuju i slične priče koje mogu biti inspiracija onima koji čitaju priču o njima da se i sami okušaju u nečemu sličnom. Nikada ne znate ko čita priču o vama i kada će se otvoriti novi putevi za nova partnerstva i klijente.

Danas predstavljamo Senadu Hasanić (33) iz Zenice, po struci profesoricu predškolskog odgoja i obrazovanja, trenutno bez posla u struci koja je javnosti poznata po vrlo atraktivnim kreativnim radovima. Naime, Senada fantastično slika akrilnim bojama, akvarel tehnikom i grafitnom olovkom, a mnogo je onih koji od Senade naručuju dekupaž proizvode za poklon kao i premete od FIMO mase za ukras i za djecu ali i nakit od FIMO mase. Ističe da joj je naročito zanimljiva origami tehnika u kojoj je također vrlo vješta.

Senada je jedna od onih koji istražuju, uče nove tehnike, usavršavaju postojeće i svako malo javnost iznenađuju novim radovima. Kako je kreativnost jako važna za razvoj djece, Senada ističe da joj je učenje novih kreativnih tehnika dodatna motivacija jer će sve ono što nauči, nakon što se ponovo zaposli u struci, moći primijeniti organizujući kreativne radionice za djecu.

-„Radila sam posao u struci i to je bilo prelijepo iskustvo jer sam mogla da pokažem svu svoju kreativnost i ljubav prema djeci. Kada se COVID-19 pojavio u Bosni i Hercegovini, ostala sam bez posla, nažalost. Ali to me nije demotivisalo, svoju kreativnost sam izrazila kroz razne hobije.  Sretna sam što sam svoj talenat usmjerila na svoju profesiju jer je kreativnost jako bitna u radu s djecom. Želim se i dalje usavršavati u kreativnom smislu, upoznavati druge tehnike i primjenjivati ih kao hobi ali i sa djecom nakon što se ponovo zaposlim“ – naglasila je Senada koja slika još od djetinjstva.

– „Usavršavala sam se pohađajući i vodeći sekcije slikarstva sa različitim tehnikama kroz razna udruženja. Kroz kreativnost je sve ljepše, kada kreiram osjećam se sretno, zadovljno i ispunjeno. I dalje učim nove tehnike i prije nekoliko dana sam učestvovala na kreativnoj radionici „Izrada nakita -hobby or art career“ koju je organizovala Agencije ZEDA u okviru implementacije projekta „Budi kreativan i TI!“. To je sjajna prilika za sticanje novih vještina i jačanje kompetencija“ – rekla je Senada čije radove možete pogledati na Facebook profilu Senada Suzie Hasanić https://www.facebook.com/pinjicsenada/

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na [email protected] ili na Facebook profil Ajna Hodžić https://www.facebook.com/ajna.hodzic.3

Autor: Ajna Dedić/ZEDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno