Ljudi

FOTO: Pozitivne priče- Nerma Puščul studentica na putu pretvaranja hobija u posao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pozitivne priče- Nerma Puščul studentica na putu pretvaranja hobija u posao – Mnogo je istih ili sličnih priča koje smo prezentovali i ispromovisali u rubrici #Blog https://zeda.ba/category/blog/ koju je Agencija ZEDA kreirala kako bi mladima omogućila da promovišu sebe i svoje radove, svoje životno-poslovne priče, da podijele priče o poslovima, hobijima, pretvaranju hobija u posao, o putevima kojima su putovali kako bi ostvarili svoj cilj, o medaljama, nagradama, peharima koje su osvojili, a za koje su se mnogo borili, o hrabrosti da se okušaju u nepoznatom, o prekvalifikacijama, dokvalifikacijama, o planovima, idejama, o studentima koji uz studiranje rade ili imaju zanimljiv hobi, o studentima koji su uz studiranje pronašli način da zarade džeparac… Mnogo takvih priča smo predstavili i pružili priliku svima onima koji kliknu na našu rubriku #Blog https://zeda.ba/category/blog/ da saznaju za hobije i poslove za koje do tada nisu znali da postoje ili da vide različite načine istog, a toliko različitog. Pružamo i dalje jer dobre priče treba podržati, a danas vam donosimo još jednu takvu i to  o Nermi Puščul (21)  koja je studentica treće godine na Građevinarstvu/Politehnički fakultet UNZE. Ona je  kreirala brend Kreativni kutak i postala poznata kao neko kod koga možete naručiti cijeli niz unikatnih, personaliziranih i ručno rađenih proizvoda idealnih da poklon:

U sklopu ponude nakita i asesoara: – privjesci za cucle, privjesci za ključeve, narukvice, tespihi, nanogice,naušnice, prstenje,tijare ,ukrasni pojasevi, “šnale“ za cipele…

– flower boxovi

– svadbene dekoracije (dekoracije auta, kićenice, bidermajeri)

– tortice od slatkiša ,exsplodirajuće kutije

– albumi sa fotografijama

– decoupage proizvodi (tacne,kutije i albumi)

Nerma je završila Osnovnu muzičku školu, odsjek: flauta, solo pjevanje i danas je član orkestra i radionice izrade narodnih nošnji ansambla „Bosnia folk“. Uživa u pravljenju kolača, voli slikati i kako kaže, sve što je kreativno.

-„Kada sam u osnovnoj školi osvojila nekoliko nagrada za likovne radove (Sajam OPENS, likovni radovi za knjige…) shvatila sam da zaista volim kretivni rad i da nikada ne trebam odustati od njega. Već deset godina kreiram, a posljenje tri godine sam se aktivno posvetila hobiju koji polako prerasta u posao“ – rekla je Nerma koja nam je otkrila na šta je najponosnija:

-„Ponosna sam na svoj crtež na radionici Gradske biblioteke koji je završio na jednoj od kartica članstva Biblioteke (Odsjek – sarajevska), na mnoge nagrade i osvojena mjesta u toku školovanja za likovne radove i muzička dostignuća, za podršku ljudi koji prepoznaju moj trud i zalaganje u kreativnom radu.“

Svojim dosadašnjim uspjesima pokazala je sebi i drugima da je moguće istaknuti se u moru istih ili sličnih, skrenuti pažnju na sebe i svoje proizvode, te biti vrlo uspješan i težiti ka još boljem.

-„Trud i rad se moraju isplatiti. Treba čvrsto stajati na svojim nogama i boriti se da se za sebe i svoje bližnje ostvari bolje sutra. Kada mogu drugi, manje kretivni i sposobni, zašto ne bi mogla i ja? Za svaki problem postoji i rješenje i izlaz. Uvijek korak naprijed, a nikada nazad. Niko drugi za nas neće nešto postići jer sve što postignemo u životu je prvenstveno naša zasluga i onih koji su nam pomogli do cilja“ – istakla je Nerma čije radove možete potražiti na Facebook grupi Kreativni kutak 🎁 https://www.facebook.com/groups/1951972351500601/?ref=share  kao i na instagram profilu  @kreativnikutak_n https://instagram.com/kreativnikutak_n?igshid=1qa88hu7f8z5v

-„Završiću fakultet i uporedo ću se nastaviti baviti kreativnim radom. Probaću se pronaći u struci, ali nikada neću odustati od kreativnog rada. Možda ću osnovati obrt i pretvoriti hobi u nešto ozbiljnije“ – rekla je Nerma koja je jedna od onih koji vole izazove, učenje novih tehnika i iskušavanje vlastitih mogućnosti.

-„Veoma sam zahvalna  Agenciji ZEDA na svemu što radi za nas mlade i na projektu „Budi kreativan i TI“  odnosno na radionicama koje pružaju pregršt mogućnosti, prilika i jednostavno su vjetar u leđa za napredovanje. Nadam se da ću u svom radu uvijek biti samo bolja i uspješnija“ – rekla je Nerma.

Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.

Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić  ili neka nam se jave na mail: [email protected]

Autor: Ajna Dedić/Agencija ZEDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno