Zenica

FOTO: Pozitivan primjer saradnje u uređenju gradskih površina u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uređenje gradskih površina u Zenici – Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Zenici koristi prostorije JU „Dom Porodica“ u Crkvicama. Prilaz prostoru je bio dosta neuređen i time nezanimljiv za korištenje prilikom određenih aktivnosti sa grupom korisnika. Uposlenici Dnevnog centra zajedno sa svojim korisnicima odlučili su se da to promjene i počeli sa pripremama kako bi sami sebi osigurali lijep ambijent za druženje i rad. Pritom su naišli na pozitivne reakcije i odziv i iz lokalne zajednice.

Naime, uposlenici i korisnici Dnevnog centra u saradnji sa Udruženjem mladih „Priroda i društvo“ grupe mladih i kreativnih ljudi su od tmurnih i sivih zidova napravili obojeni kutak ispred Dnevnog centra koji je, u znaku šarenih boja, izmamio osmijeh na lica kako  korisnicima DC-a, tako i svim slučajnim prolaznicima. Uređenje dvorišta Dnevnog centra protekli su u znaku smijeha, ljubavi i sklapanju novih i lijepih prijateljstava a dvorište je dobilo sasvim novu dimenziju.

U realizaciju su se uključili i korisnici, djeca iz JU „Dom Porodica“, koji su se samoinicijativno priključili u nanošenju boja kistom na prljavo sive zidove njihovog okruženja. Ipak, ni to nije sve. U ovom novonastalom šarenilu neophodno je spomenuti i nesebičnu pomoć preduzeća ALBA Zenica koja je svojom donacijom zemlje i cvijeća ukrasila saksije koje su korisnici Dnevnog centra improvizovano pravili zajedno sa svojim terapeutima.

Pored ALBE u pomoć je priskočila i „Maja boje i lakovi“, prodavnica boja i lakova koja je donirala boje i veći dio materijala za rad.

Ova akcija je samo jedan primjer da malo volje i pozitivne energije uzrokuju lančanu reakciju koja dovodi do zbližavanja među ljudima sa svim njihovim različitostima i otvara horizonte koji srce tjeraju da brže kuca, izjavili su uposlenici Dnevnog centra Demirović Aida i Hasanić Mirsad.

Zenica se budi i ovaj grad ima ljude velikih srca koja brinu za druge.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno