Posuđeno

FOTO: Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu – Objekti u Zenici i ZDK večeras svijetle plavom bojom

FOTO: Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu – Objekti u Zenici i ZDK večeras svijetle plavom bojom – Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, objekti u Zenici večeras su osvijetljeni plavom bojom. Mostovi i fontane u Zenici te arena “Husejin Smajlović”, most u Visokom te tvrđave u Maglaju i Tešnju osvijetljeni su plavom bojom na inicijativu JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK.

“Povodom 2. aprila, Međunarodnog dana, JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebema realizuje aktivnosti o razvijanju svijesti o autizmu. Svjetski dan se obilježava od 2007. godine i konstantno se radi na podizanju javne svijesti. Mi kao javna ustanova, u saradnji sa gradovima i općinama ZDK simbolično ćemo obillježiti ovaj dan na način da će javni objekti biti osvijetljeni plavom bojom, a to su mostovi i fontane u Zenici, most u Visokom te tvrđave u Tešnju i Maglaju”, izjavila je Meldina Ugarak, v.d. direktorka JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK..

Dodala je kako su u toku današnjeg dana realizovane i druge aktivnosti u gradovima ZDK.

“Imali smo šetnju u Žepču, u dnevnom centru za djecu i odrasle ZDK Žepče-Maglaj, mirnu šetnju od Centra do doma kulture, a u sklopu doma kulture vlasnici gradske kafane počastili su djecu i uposlenike. U Tešnju je Amel Tarabar, vlasnik farme konja u Kraševu, u blizini dnevnog centra, omogućio boravak na farmi i imali priliku da posjete farmu konja te isprobaju jahanje konja i hranjenje. Na pojedinim javnim servisima, logopedica Fata Bećirbašić i Alma Suljić govorile su o autizmu te izazovima autizma”, dodala je Ugarak.

Na ovaj način je, uz podršku lokalnih nivoa vlasti u ZDK obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. AA, foto: Anadolija/JP za upravljanje sportskim objektima

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem