Uncategorized

FOTO: Posljednji pozdrav prof.dr.sc. Salihu Jalimamu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posljednji pozdrav prof.dr.sc. Salihu Jalimamu – Porodica, mnogobrojni prijatelji, radne kolege, zaposlenici i studenti Univerziteta u Zenici, kao i građani Zenice danas su se oprostili od istaknutog hitoričara, prof.dr.sc. Saliha Jalimama.  Komemoracija je održana u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Posljednji pozdrav profesoru Jalimamu i riječi saučešća porodici uputili su prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Memnuna Hasanica, dekanesa Filozofskog fakulteta, doc.dr.sc. Ajdin Huseinspahić u ime zaposlenika i studenata Pravnog fakulteta, prof.dr.sc. Muris Bajramović, gospodin Mensud Keleštura u ime Grada Zenice i dugogodišnji saradnik i asistent prof.dr.sc. Saliha Jalimama, Mirza Džananović.

Sasvim je sigurno da je Zenica, ali i Bosna i Hercegovina danas izgubila velikog čovjeka, patriotu, hisotričara, profesora. Iza prof.dr.sc. Saliha Jalimama ostalo je oko 30 napisanih knjiga, mnogo članka i radova, a posljednji projekat na kojem je radio jeste udžbenik historije Bosne i Hercegovine.

U ime zaposlenika i studenata Univerziteta u Zenici, još jednom upućujemo iskreno saučešće porodici.
NEKA MU JE LAHKA ZEMLJA BOSANSKA!

Foto: UNZE/Derviša Zahirović


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno