Zenica

FOTO: Posjeta ustanovama u okviru projekta “Jedan slatkiš jedan osmijeh”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu, 08. februara 2023. godine, muallimi i polaznici mektebske pouke iz džemata Lokvine, Lokvine Luke i Grm posjetili su JU “Dom-porodica” i JU “Penzionerski dom ZDK” i tom prilikom im uručili prigodne poklone koje su pripremila djeca – polaznici mektebske pouke iz ovih džemata. Inače, posjeta je realizovana u okviru projekta “Jedan slatkiš, jedan osmijeh” u okviru kojeg polaznici mekteba učestvuju u pripremanju i sakupljanju paketića za svoje vršnjake -štičenike JU “Dom-porodica” te korisnike doma za stara lica.

Delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Zenica činili su koordinator Mreže mladih Muhamed ef. Bilčević, Ramo ef. Lužić- imam džemata Grm, Vehid ef. Jašarević – imam džemata Lokvine Luke i muallima Isma Šehić – koordinatorica Odjela za brak i porodicu džemata Lokvine.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima projekta, posebno polaznicima mektebske pouke džemata Lokvine, Lokvine-Luke i Grm, njihovim muallimima i roditeljima na podršci koju su pružili u pripremi posjete i poklona, a srdačnost i gostoprimstvo, kao i veselje koje izmami jedan mali znak pažnje koji polaznici uruče, govore mnogo više od napisanih riječi.

Ovogodišnji projekat “Jedan slatkiš jedan osmjeh” se realizuje u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu i Mrežom mladih, a posjete su planirane svakih mjesec dana. Projekat ima za cilj da kod polaznika mektebske pouke razvija saosjećanje i empatiju prema djeci bez roditeljskog staranja i prema starijim osobama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno