Zenica

FOTO: Posjeta predstavnika Univerziteta u Pečuhu i predstavnika Ambasade Mađarske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta predstavnika Univerziteta u Pečuhu i predstavnika Ambasade Mađarske – U srijedu, 17.05.2017. godine Univerzitet u Zenici su posjetili predstavnici Univerziteta u Pečuhu, predstavnici Ambasade Mađarske i predstavnici grada Pečuha.

Tom prilikom organiziran je prijem u Kabinetu rektora, prof.dr.sc. Dževada Zečića, kao i potpisivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Pečuhu i Univerziteta u Zenici. Ova posjeta predstavlja nastavak saradnje između dva univerziteta i realizaciju zaključaka sa sastanka održanog 22.02.2017. godine, kada je i dogovoreno potpisivanje navedenog Sporazuma.

Sporazum o saradnji između Univerziteta u Pečuhu i Univerzitet u Zenici predviđa saradnju između ove dvije visokoobrazovne institucije u smislu razmjene nastavnog osoblja, međusobne podrške u studiranju i istraživanju, kako na dodiplomskom, tako i na master i doktorskom studiju, zajedničko organiziranje kurseva, seminara, konferencija, zajedničko apliciranje na projekte koji finansiraju vlade i Evropska unija, te razmjenu administrativnog i stručnog kadra.

Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Dževad Zečić, rektor u ime Univerziteta u Zenici i prof. dr. Bachman Blint, dekan Tehničkog fakulteta u ime Univerziteta u Pečuhu.

Nakon potpisivanja Sporazuma održani su radni sastanci predstavnika medicinskih fakulteta oba univerziteta i predstavnika Kliničkog centra u Pečuhu i predstavnika Kantonalne bolnice Zenica. U cilju pokretanja aktivnosti saradanje između grada Pečuha i Grada Zenice, te realiziranja projekta „Zeleni grad“, održan je i sastanak sa predstavnicima Grada Zenice.

Derviša Zahirović, dipl.pravnik
Stručni saradnik za informisanje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno