Info

FOTO: Posjeta povratnicima u općini Teslić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH organizovala je posjetu općini Teslić gdje je zajedno sa domaćinima BZK Preporod Teslić i Merhamet Teslić priredila lijep kulturno-umjetničko program povodom Dana Nezavisnosti BiH i 120 godina od osnivanja BZK Preporod BiH za povratnike i za malu raju koja je bila prisutna večeras u Domu kulture u Tesliću.

Iako smo imali poteškoća prilikom dolaska (snijeg, klizava cesta, i dugo čekanje u koloni vozila zbog udesa na cesti M-17), to nas nije pokolebalo da za prisutne posjetioce organizujemo lijep i sadržajan program u kojem su učestvovali: KUD Mošćanica Zenica, GUD Filigran Zenica, Omer Kadrić, Semir Palić, Dino Brljevac-animator, Hanah Žerić, Muhamed Pašalić, Mirnes Ormanović i Samed Pašalić.

KUD Mošćanica se predstavila sa folklornim igrama iz Sandžaka i muslimanskim igrama iz BiH. Hor Mostova Prijateljstva koji predvodi Muhamed Pašalić je izveo nekoliko ilahija. Dino Brljevac je realizovao dječiji program za prisutnu djecu. Omer Kadrić sa Svemirom Palićem( harmonika), je izveo nekoliko sevdalinki. Svi smo uživali u programu koje smo pripremili za našu braću i sestre iz Tesliću.

Zahvaljujemo domaćinima BZK Preporod Teslić na lijepom gostoprimstvu kao i našem prijatelju Jasminu Spahiću predsjedniku Merhameta regija Banja Luka.

Hvala ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica FBiH na čelu sa ministrom Edinom Ramićem koja je podržala i bila pokrovitelj ove naše posjete u sklopu našeg projekta posjete povratničkim naseljima u BiH.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH do sada je posjetila preko 40 povratničkih naselja širom BiH.

Nastavićemo posjećivati naše heroje – povratnike da im svojim prisustvom iskažemo poštovanje, i da im barem na jedan dan pokažemo koliko ih volimo, cijenimo i da simbolično pokažemo da nisu sami i zaboravljeni.

Idemo dalje ako Bog da.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH

ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH VEČERAS SA PRIJATELJIMA U TESLIĆU

DAN NEZAVISNOSTI BiH
120 GODINA BZK PREPOROD BiH
26.02.2023.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno