Kultura

FOTO: Posjeta i podrška Tarika Filipovića zeničkim balerinama uoči odlaska na Svjetsko baletno takmičenje DWC 2017.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta i podrška Tarika Filipovića zeničkim balerinama uoči odlaska na Svjetsko baletno takmičenje DWC 2017.  – Zeničke balerine je posjetio naš poznati i uspješni Zeničanin, glumac, Tarik Filipović. Tom prilikom, Tarik Filipović je upoznao mlade balerine koje predstavljaju Zenicu i Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju Dance World Cup u Offenburgu od 23.06. do 01.07.2017. godine.

Na ovaj način istaknuti glumac je prvi koji se pridružuje promociji mladih reprezentativki i ukazuje na značaj ovakvog  jednog kulturnog dešavanja u Zenici. ARS Centar je siguran da će se ovoj promociji i podršci  pridružiti svi oni koji žele da se Grad Zenica i Bosna i Hercegovina dostojanstveno predstavi na svjetskom prvenstvu, sa dosada neviđenom reprezentacijom koju sačinjava mladost od 7-17 godina.

ARS Centar podsjeća javnost da se petnaest mladih balerina iz Ars Centra kvalifikovalo na Prvom Balkanskom baletnom takmičenju, održanom  u Zenici, na svjetsko prvenstvo, od kojih su osim 10 zlatnih medalja, 3 srebrene i 3 bronze, dvije mlade takmičarke dobile i specijalne nagrade žirija.

Tim iz ARS Centra poziva na podršku i saradnju sve nadležne institucije, privrednike  i ostale poznate i uspješne zeničane da podrže zeničke balerine kako bi im omogućili da dostojanstveno odu na svjetsko takmičenje i predstave svoju zemlju i svoj grad.

Ove godine na finalima svjetskog takmičenje DWC 2017. godine, Bosnu i Hercegovimu i Grad Zenicu predstavljat će: Adna Kujundžić, Iskra Nadžak, Sajra Spahić, Zerina Mujčić, Amina Karić, Amina Ćosić, Nejla Šehić, Džena Sačak, Nora Sarajlić, Dajra Duraković, Tamara Stijović, Ajlin Annam Isaković, Najla Hadžić, Larisa Bešlija, Ena Mandžuka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno