Ljudi

FOTO: Porodica, prijatelji i kolege o Šefiki Korkut-Šunje – Bila je to naša teta Šefika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porodica, prijatelji i radne kolege primadone bh. glumišta Šefike Korkut-Šunje danas su se prigodnim riječima na komemorativnom skupu rastali od svoje teta Šefike koja je preminula u 90. godini života. Komemorativi skup je održan u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta, a prigodnim riječima od teta Šefike su se rastali svi oni koji su je poznavali lično ili profesionalno. Direktor BNP-a Miroljub Mijatović je kazao da ih je u ovoj ustanovi sve dočekala široko otvorenih ruku i prihvatila ih kao mlade kolege.

“Radili smo s njom kao kolegicom, glumicom i igrali predstave u kojima smo se opuštali. Režirala je predstave za djecu i svi smo jedva čekali da radimo s njom i sazrijevamo”, izjavio je Mijatović. Glumica Sabina Kulenović je kazala da je smrt sastavni dio života i da riječ ‘preseljenje’ još ljepše opisuje svršen čin života.

“Naša teta Šefika je preselila u neke druge krajeve koji i nas čekaju. Pamtiću je po njenom smijehu, predstavama i razigranosti iz pozornice”, kazala je Kulenović. Šefika je bila “majka” svim glumcima Bosanskog narodnog pozorišta gdje je igrala od 1956. godine, a u penziju je otišla 1991. godine. Iako penzionisana, pozorište je bila njena velika ljubav pa je glumila i tokom rata i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu. Dženaza namaz će biti obavljena danas nakon podne namaza u 12:45 sati na mezarju Crkvice, a prijevoz je osiguran ispred Sejmenske džamije u Zenici.

Foto Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno