Nogomet

Foto: poraz u Mostaru – Zrinjski-Čelik 4:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: poraz u Mostaru – Zrinjski-Čelik 4:0 – U prvoj utakmici 8. kola Zrinjski je u Mostaru savladao zenički Čelik rezultatom 4:0. Ovo je bio četvrti uzastopni trijumf za izabranike Vinka Marinovića.

Domaći su odmah krenuli ofanzivno ka golu tima sa Bilinog Polja. Igrao se 8. minut kada je iz slobodnjaka pogodio Ognjen Todorović. Pucao je jako po zemlji i prevario Ružića za 1:0. Nakon toga gosti su pokušavala poravnati, ali nisu uspjeli.

U 29. minuti bilo je 2:0. Nakon kornera koji je izveo Bilbija najviše skače Petrak i glavom pogađa mrežu Čelika.

U 40. minuti semafor Pod Bijelim brijegom pokazivao je 3:0. Barić je centrirao, a Todorović je prvo varkom izbacio jednog odbrambenog igrača Čelika i matirao Ružića treći put. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku domaći pokušavaju doći do četvrtog pogotka. Peko je u 52. minuti imao dobru priliku, ali Ružić sjajno interveniše. Samo minut poslije Nemanja Bilbija je dobio crveni karton. Premda se očekivalo kako će brojčanu prednost gosti iskoristiti, to se nije desilo. Domaći preko Tomića, koji postiže lijep pogodak u 68. minuti, dolaze do 4:0.

Rezultat se do kraje meča nije mijenjao.

Zrinjski nakon nove pobjede ostaje lider Premijer lige bez obzira na rezultate utakmica koje se igraju sutra. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno