Rukomet

FOTO: Poraz rukometaša Čelika na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz rukometaša Čelika na Bilmišću – Premijer rukometna liga BiH, 18.kolo. RK ČELIK – HMRK ZRINJSKI 29:33; Dvorana na Bilmišću u Zenici; Početak u 19 sati; Gledalaca: oko 300. Sudije: Marko Miljević i Zoran Petrović (oba Banja Luka), kontrolor Vladimir Jović.

Uokviru 18. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, igrali su zenički RK Čelik i ekipa HMRK Zrinjski iz Mostara. Utakmica je završena pobjedom Zrinjskog, rezultatom 29:33 (13:16). Najefikasniji kod Čelika: Marko Pandžić 10, Edin Bajramović 9 i Aldin Begagić 5 golova; Najviše golova za Zrinjski postigli: Vedran Delić 10 i Mladen Bošković 5 golova; Sedmerci za Čelik: 5 (5); Sedmerci za Zrinjski: 3 (3) ; Isključenja: Čelik (8′ ),  Zrinjskia (4′);

Zaslužena pobjeda rukometaša Zrinjskog i tako se Čelik nije uspio revanširati Zrinjskom za poraz u jesenjem dijelu prvenstva u Mostaru (30:21). Rukometaši Zrinjskog su bili bolji tokom cijelog susreta i Čelik je uspio samo jednom da povede sa 3:2 nakon početnog vođstva gostiju od 0:2. Do sredine prvog poluvremena domaći su uspjeli nekoliko puta izjednačiti ili držati rezultatski priključak od jednog do dva gola zaostatka. U 25.minuti već je +4 gola za goste (11:15), a na poluvremenu tri gola prednosti (13:16).

U drugom poluvremenu gosti iz Mostara i favoriti u ovom meču, ubacuju u brzinu više i prednost gostiju ide na +7 golova (18:25). Vedran Delić kod gostiju u napadu je bio neuhvatljiv za domaće igrače, dok je na golu Zrinjskog briljirao Marino Paradžik, koji je naprosto izluđivao domaće igrače svojim sjajnim odbranama.

Do kraja utakmice domaći su se bili primakli u 53.minuti na -3 gola i to je bilo sve u ovoj utakmici od domaćih. Završilo je sa +4 gola za goste (29:33).  Jedini raspoloženi igrači kod domaćih bili su Marko Pandžić i Edin Bajramović, dok je Aldin Begagić svojih pet golova postigao iz sedmeraca. Gosti iz Mostara su se pokazali kao veoma jaka, kompaktna i disciplinovana ekipa i da zasluženo drže treće mjesto na tabeli, dok je veći dio ekipe Čelika večeras bio indisponiran, što nije bilo dovoljno da se nose sa Zrinjskim. Ovo je Čelikov dvanaesti poraz uz pet pobjeda, te će biti pravo sportsko čudo ako bi uspjeli ostvariti opstanak u Premijer ligi.

U narednom, 19. kolu RK Čelik je domaćin ekipi Dervente.

Tekst i foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno