Nogomet

Foto: Poraz pionira NK Čelik na Kamberovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Poraz pionira NK Čelik na Kamberovićima

Uokviru revanš utakmice červrtfinala završnice Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine, pioniri NK Čelik bili su domaćini svojim vršnjacima iz FK Željezničar iz Sarajeva. I u ovoj revanš utakmici bolji su bili pioniri Željezničara i zasluženo su slavili u Zenici sa 3:1 (1:0). ( U prvoj utakmici u Sarajevu, prije tri dana, bilo je 5:2 za Sarajlije, nap.a..). Nakon ove dvostruke pobjede, pioniri Željezničara su se plasirali u polufinale Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu (+27*C). Sudije: glavni Topalović Sabrija (Zenica), pomoćni A1- Delić Emir (Zenica), A2 – Demir Mirza (Kakanj), delegat Buza Esnaf (Kakanj).

Početni sastav pionira Čelika

NK Čelik: Dizdarević,  Patković Atif, Seković, Patković Elvir, Horić, Muslić, Talić, Smajić Dženan, Husejnović, Mušinović,  Hinović; Rezerve: Durmo, Alagić, Čičak, Haris Smajić, Mašić, Gračić, Begić; (Glavni trener Amir Japaur, pomoćnik Nizah Hukić);

Gosti iz Sarajeva su poveli u 9.minuti preko Devlića nakon neodlučnosti u domaćoj odbrani i tako odmah otežali posao pionirimi Čelika za nastavak utakmice nakon visokog poraza u prvoj utakmici u Sarajevu od 2:5. Vođstvom gostiju od 0:1 završeno je prvo poluvrijeme. U trećoj minuti nastavka utakmice gosti udvostručuju svoje vođstvo preko Huskića. Ubrzo domaći smanjuju na 1:2 preko Smajića. Tri minute prije kraja utakmice gosti potvrđuju svoju pobjedu, drugim golom Huskića, a trećim golom za Željezničar, za konačnih 1:3. Zaslužena pobjeda pionira Željezničara sa glavnim trenerom Omerom Joldićem i prolazak u polufinale završnice Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Parovi revanša četvrtfinala Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine, igrano danas, 18.6.2016.god.:

Budućnost Banovići – Borac BL (0:1 prva utakmica) –Par I

Radnik Bijeljina – Sutjeska Foča (4:0 prva utakmica) – Par II

Čelik – Željezničar 1:3 (2:5 prva utakmica) – Par III – dalje ide Željezničar

Bubamara Travnik – Široki Brijeg (0:1 prva utakmica) – Par IV

U polufinalu će se sastati pobjednik I – Željezničar i pobjednik II – pobjednik IV.

Polufinalni i finalni mečevi biće odigrani 22. i 23. juna u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Tekst i foto E.Imamović za Zenicablog

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno