Odbojka

FOTO: Poraz odbojkašica ŽOK „Željezara“ u derbiju kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U derbi utakmici 10.kola odbojkaške Superlige FBiH, grupa Jug, u Zenici su danas igrali ŽOK „Željezara“ Zenica i sarajevska ekipa OK „Centar ORT“. Utakmica je odigrana u sali Prve gimnazije pred oko 50-ak gledalaca. Nakon velike borbe u sva tri seta, pobjedu su zabilježile gošće iz Sarajeva.

Rezultat po setovima:

ŽOK „Željezara“ – OK „Centar ORT“ 0:3 (23:25), (20:25), (21:25) = 64:75;

Sudije su bili: I sudija Adem Alić, II sudija Mirsad Čubro, a delegat – kontrolor Faruk Softić;

Sastavi ekipa

ŽOK „Željezara“:

Irma Šuvalić, Zerina Šogolj (cap), Hanadi Dedić, Adna Šarić, Adna Hodžić, Hermina Husejnović, Amina Kozlić, Ana Marija Topalović, Vanja Vasiljević, Sara Buljubašić, Selma Hodžić, Nikolina Rosić; (Trener Suljo Herceg);

OK „Centar ORT“:

Lajla Glamoć, Sarah Bečarević, Džejlana Selmanović (cap), Nora Maslo, Amina Sačić, Adna Kurbagić, Sibel Trbović, Hana Turko, Adna Hodžić, Uma Nuhbegović, Belma Hodžić, Najra Zaimović. (Trener Armin Bukvić);

U derbi susretu 10.kola vidjeli smo veliku borbenost obje ekipe, a domaće odbojkašice „Željezare“ su pružile snažan otpor favorizovanoj ekipi „Centar ORT“, koja ima samo jedan poraz u 10 odigranih utakmica.

U prvom setu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a finišu seta više koncentracije imale su gošće, te isti riješile u svoju korist sa 23:25. U drugom setu visoko vođstvo gošči od 5:15, domaće su uspjeli sniziti na 18:21 i 20:23, ali i ovaj set gošće dobijaju sa 20:25. I u trećem setu gošće su stalno u vođstvu od tri do četiri poena, a na kraju seta je 21:25 za gošće iz Sarajeva, za konačnih i zasluženih 0:3.

U ŽOK „Željezara“ su zadovoljni sa bilansom od četiri pobjede i pet poraza, nakon 10.kola, u debitanskoj sezoni u Superligi FBiH, a kao najbolju ekipu ističu OK „Ilijaš“, koja je bez poraza u dosadašnjem dijelu lige. Sa ostalim ekipama, kažu, može se igrati, a u rezultatima sa ostalim ekipama odlučuju nijanse.

Drugi zenički ligaš u ovoj ligi, OK „Čelik-R“, je slobodan u 10.kolu.

Nakon ovog, 10. kola slijedi pauza do 28.januara 2023.godine, a odbojkašice „Željezare“ su, u gradskom derbiju, domaćini ekipi OK „Čelik-R“ u 11.kolu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno