Ostali sportovi

FOTO: Poraz odbojkašica Željezare od Breze za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, grupa Jug

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkoj Prvoj gimnaziji danas je odigran derbi sezone za prvaka Prve lige FBiH, grupa Jug, sezona 2021/2022, između domaće ekipe ŽOK Željezara Zenica i ekipe iz Breze, OK „Breza 1934“.

Inače, prije ove utakmice ŽOK Željezara je bila  prva na tabeli sa omjerom od 13 pobjeda i jednim porazom, 39 bodova. Ekipa „Breze 1934“ je bila drugoplasirana sa omjerom od 12 pobjeda i dva poraza, 37 bodova.

U danaašnjoj utakmici odbojkašicama Željezare, osim pobjede, odgovarao je i minimalan poraz od 2:3, ali nažalost doživjele su poraz od 1:3.

Konačan rezultat i rezultati po setovima:

ŽOK „Željezara“ Zenica–OK „Breza 1934“ 1:3 (23:25), (25:22), (21:25), (20:25) – 89:97;

Službena lica na ovom derbiju su bila: I sudija Belmina Čoloman, II sudija Melisa Hajdarević i delegat-kontrolor Armin Mujkić.

Sastav ekipe ŽOK Željezara Zenica:

Elena Križanac, Elma Terzić, Zerina Šogolj, Hanadi Dedić, Adna Šarić, Petra Garić, Hermina Husejnović, Hana Skender, Selma Hodžić, Ana Marija Topalović, Vanja Vasiljević, Lamija Čerimić. (Trener Suljo Herceg);

Tok utakmice:

U prvom setu gošće iz Breze češće imaju vođstvo, koje je iznosilo i 16:23, ali domaće odbojkašice, bodrene frenetično iz prepune sale Prve gimazije uspjevaju prići na poen zaostatka, 23:24. To je bilo sve od domaćih u prvom setu, jer gošće ipak dobivaju prvi set sa 23:25 i vode sa 0:1 u setovima.

Drugi set, ponovo, bolje otvaraju gošće i imaju vođstvo od 3:10. Domaće košarkašice uspjevaju izjednačiti na 17:17, preokrenuti na 20:17, te dobijaju drugi set sa 25:22 i rezultat je 1:1 u setovima.

U trećem setu domaće odbojkašice imaju početno vođstvo od 3:0, pa i  velikih 14:7. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se dobije ovaj set, koji bi Željezari donio prvo mjesto i plasman u Superligu. Gošće u ovom setu uspjevaju prvi put izjednačiti na 19:19, 20:20, a onda gošće preokreću na 20:21 i postepeno do 21:25 za vođstvo u meču od 1:2.

Kroz četvrti set ekipe se smjenjuju u vođstvu do rezultata 14:14, a onda gošće prelaze u vođstvo, koje više nisu ispuštale do kraja za 20:25 u četvrtom setu i konačan rezultat od 1:3 za gošće iz Breze i plasman ekipe „Breza 1934“ u Superligu.FBiH.

Dobri rezultati ŽOK Željezara Zenica u takmičenju su kontinuitet već tri godine u Prvoj ligi OSFBiH, ali nažalost, nisu ispjeli ni ove sezone da ovjere plasmanom u Superligu.

Naprimjer, u prošloj sezoni, 2020/2021, ekipa Željezare Zenica odigrala je odlično u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, gdje je bila ubjedljivo prva sa 14 pobjeda sa 3:0 i samo jednim ligaškim porazom. Nažalost, zaustavljene su u završnici na putu u Superligu FBiH. Sezonu ranije završile su na drugom mjestu ligaškog dijela takmičenja iza ekipe Vogošća.

-Svojim radom, trudom i zalaganjem trener ŽOK Željezare, Suljo Herceg, je ostvario zavidan rezultat iako ovaj Klub nema neku podršku i priznanje za ovakav rad i uspjeh od strane zvaničnika za sport u našem Gradu, kažu u Klubu.

Derbi između dvije najbolje ekipe u ligi opravdao je očekivanja, a meč je trajao nešto manje od dva sata.

Iz ŽOK Željezara Zenica su objavili na oficijelnoj facebook stranici:

-Nažalost, treću godinu zaredom nam prolazak u Superligu “isklizne” kroz prste. Zadnje derbi kolo smo završile porazom od ekipe iz Breze, iako nam je trebalo samo dva osvojena seta da budemo prvaci grupe i dobijemo direktan prolaz. Ali… na veliku žalost ekipe, nisu uspjele, iako su imale veliku želju i volju, igrom nisu pokazale maksimum kakav su naše djevojke itekako mogle pokazati, jer su sjajna ekipa..  Opet, hvala vam djevojke za sjajnu godinu, nadamo se da ćete u budućnosti ostvariti svoj cilj! Žao nam je! Šta reći drugo.. Žao nam je i publike koja je srcem navijala, kojima ovim putem zahvaljujemo od srca, žao nam je što nismo zadržali um i volju tokom cijelog meča.. HVALA VAM! Idemo dalje.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno