Nogomet

FOTO: Poraz nogometašica Čelika u derbiju na Kamberovića polju od Intera iz Posušja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz nogometašica Čelika u derbiju na Kamberovića polju od Intera iz Posušja- Prva ženska nogometna liga FBiH, 8.kolo ŽNK Čelik – NK Inter 0:1;

Uokviru 8.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2021/2022, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi NK Inter iz Posušja.

Utakmica je odigrana danas, 17.10.2021.godine, na „B“ terenu Kamberovića polja sa umjetnom podlogom, po sunčanom vremenu (+17*C). Završeno je minimalnom pobjedom gošći iz Posušja.

Rezultat: ŽNK Čelik – NK Inter 0:1 (0:0);

Strijelac gola sa Inter bila je Iva Čutura u 53′.

Glavni sudija bila je Emina Pašalić (Zenica), pomoćnice A1 Ajla Omerbašić (Ilidža), A2 Ema Hajdarpašić (Sarajevo), delegat Mensur Hodžić (Zenica).

Sastav ekipe Čelika:  

Arnela Begić, Neđmina Gazibara, Admira Fetić, Aida Šeper, Sumeja Bektaš, Svjetlana Crnjak, Ulmija Lužić/Čančar (cap), Merjem Zahirović (od 46′ Lara Tokalić), Medina Tuka, Džejlana Babić, Anesa Nezić (od 89′ Lorena Zukić). Još na klupi: Fata Lihić (golmanica) i Amila Dizdarević; (Glavni trener Džana Đordić, predstavnik kluba Safeta Kavaz);

Nogometašice Čelika zabilježile su treći poraz u ovom prvenstvu. Danas su poražene na svom terenu, u derbiju kola, od vrlodobre ekipe Inter iz Posušja. U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta borbenu, ali rastrganu igru sa obje strane. Domaće nogometašice su imale nekoliko lijepih pozicija pred golom gošći iz Posušja, dok su i gošće imale dvije dobre prilike za postizanje gola, u čemu ih je spriječila golmanica Čelika, Arnela Begić. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova. Pobjedonosni gol gošće su postigle u 53′ preko Ive Čuture. Do kraja utakmice ostalo je 0:1 za ekipu Intera.

Nakon osmog kola ekipa zeničkog Čelika ima 13 bodova, četiri pobjede, tri poraza i jedan neriješen rezultat, četvrto mjesto. Prvi na tabeli je Libero sa 19 bodova i bez poraza, drugi i treći su FK Sloboda iz Tuzle i Inter iz Posušja. Bez bodova je ekipa ŠF Respekt.

Evo rezultata 8.kola.:

Zenica: Čelik – Inter 0:1

Nević Polje: Mladost – „Sana 2014“ 1:6

Čitluk: Brotnjo – Libero 0:2

Sarajevo: Respekt – ŽNK Sloboda 1:2

Bosanska Krupa: „Željezničar 2011“ – Sarajevo 2:1

(Slobodna je bila ekipa FK Sloboda)

Parovi 9.kola:

Sarajevo: Sarajevo – Čelik

Sanski Most: „Sana 2014“ – FK Sloboda

Tuzla: ŽNK Sloboda – Mladost (NP)

Goražde: Libero – Respekt

Posušje: Inter – Brotnjo

(Slobodna je ekipa „Željezničar 2011“)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno