Zenica

FOTO: Poplavljeni stambeni objekti u Tetovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poplavljeni stambeni objekti u Tetovu – Nevrijeme i velika kiša koji su zahvatili Zenicu u poslijepodnevnim satima prouzrokovali su dosta problema građanima. Nemogućnost odvodnih sistema da prime sve količine padavina dovele su do toga da su u pojedinim dijelovima grada zabilježene i poplave stambenih objekata. Velike probleme imali su i u zeničkom naselju Tetovo.

Naime, velike količine vode koje odvodni sistemi nisu mogli primiti izlili su se u naselje i poplavili nekoliko stambenih objekata. Kako smo se uvjerili na licu mjesta situacija nije ni malo ugodna za ove građane. Kako su nam kazali, nakon plavljenja objekata pokušavali su kontaktirati gradske nadležne službe, gradsku i kantonalnu civilnu zaštitu, ali su telefoni navedenih institucija i službi ostali nijemi i građani su ostali bez ičije podrške da se bore sa novonastalom situacijom.

Također, kazali su nam da su se obraćali i ranije da se očiste odvodni sistemi kako bi se riješio problem plavljenja, ali da su se našli u situaciji da se loptica odgovornosti prebacuje iz gradske uprave prema Arcelormittalu i obrnuto. Dok se po starom dobrom običaju državne institucije bave nadležnošću, običan čovjek na terenu bavi se kako sačuvati ono malo imovine koju su krvavim radom stekli.

Mještani MZ Tetovo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno