Nesreće

FOTO: Ponoćna drama u Radakovu – Požar u stambenoj zgradi, na terenu vatrogasci, Hitna, policija…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prve minute 2023. godine, nažalost, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica provode radno u Radakovu, u Ulici Bistua Nuova, do zgrade Vodovoda i Kanalizacije.

Kako saznajemo, izbio je požar u zgradi sa dva stambena sprata zgrade, u čijem suterenu se nalazi uprava preduzeća “Meridian”. Vatrogasci, policija i ekipa Hitne pomoći su na terenu, te se pokušava doći do svih stanara i sigurno ih evakuisati iz zgrade.

Update: Vatrogasci su unutar zgrade i gase vatru izvana i iznutra. Sudeći prema prvim podacima s alica mjesta, požar je izbio u potkrovlju, pa se dim proširio preko haustora u cijelu zgradu.

Osim ogromne količine dima, za sada nema informacija da je vatra doprla do bilo kojeg od stanova. inače, ova zgrada nije u potpunosti naseljena, pa je nejasno i koliko osoba je u ovom trenutku u zgradi, što otežava samu intervenciju.

Stigla su i vozila hitne pomoći, ali za sada nema informacija o povrijeđenim ili eventualno stradalim.

Jutrošnji update: Prema podacima iz javnih servisa, nije bilo povrijeđenih, ali je šteta ogromna.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno