Zenica

FOTO: Polaganje cvijeća kod “Papirne” povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pred većim brojem prisutnih delegacija i građana, na spomen-obilježju “Papirna”, upriličena je svečanost i ceremonija polaganja cvijeća u organizaciji Grada Zenice i Komisije za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti Grada Zenice. Na početku svečanosti intonirana je himna Bosne i Hercegovine, zatim održan kratki čas historije, te polaganje cvijeća svim palim borcima.

Na „Papirnoj“, prisutnim su se obratili sekretarica Udruženja UBNOAR-a grada Zenica, Dževahira Grahić, koja je ujedno bila i moderator na današnjoj svečanosti, Fuad Kasumović, gradonačelnik Grada Zenice, Jasmin Dedić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Zenica, te Sretko Radišić, predsjednik SUBNOARA-a ZDK-a.

Oni su čestitali tridesetu godišnjicu Dana nezavisnosti BiH, te poručili okupljenim da čuvaju državu „kao zjenicu oka“, jednu i jedinu, Bosnu i Hercegovinu.

-Uprkos brojnim neprijateljima ove zemlje, od kojih mnogi obnašaju i najviše državne funkcije, neprestanom negiranju i osporavanju njenog postojanja i nepoštivanju njenih praznika, BiH je ipak opstala. Danas se ponovo nalazi pred velikim sigurnosnim izazovima, ali se uprkos svemu nalazi i na EU i NATO putu -, još je jedna od današnjih poruka sa ove svečanosti.

Brojne delegacije političkih partija, udruženja i organizacije položile su cvijeće i odale počast na spomen-obilježjima „Papirna“.

Nakon ove svečanosti od 11 sati na spomen-obilježju Kameni spavač planirano je intoniranje himne, zatim horske interpretacije gradskog hora “Kasiopeja”, kratki čas historije, obraćanje zvanica i polaganje cvijeća.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno