Zenica

FOTO: Pola kilometra od izletišta Bistričak – u odronu srušen most na rijeci Ograjini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pola kilometra od izletišta Bistričak – u odronu srušen most na rijeci Ograjini – U utorak oko osam sati na lokalitetu udaljenom oko pola kilometra od odmarališta Bistričak, aktiviranjem odrona, na most na rijeci Ograjini pala je velika količina kamenih blokova. Radi se o masi stijena od kojih su neki blokovi i po 50 kubika,potvrdio je za RTV Zenica Refik Zeković, direktor Direkcije za ceste Zeničko dobojskog kantona.

Kameni blokovi su pali na most na rijeci Ograjini,te ga urušili i u potpunosti blokirali putnu komunikaciju koja ovaj dio područja Zenice povezuje sa općinom Teslić u Republici Srpskoj. Na licu mjesta izašli su pripadnici Gradske službe civilne zaštite Zenica, Šumske uprave, vatrogasne jedinice i policije.

Zbog opasnosti od dalje urušavanja stijena, ustanovljeno je da trenutno nije moguće poduzimati nikakve radove, a u pomoć je pozvana federalna uprava civilne zaštite koja treba uputiti stručnu ekipu, odnosno geologa, ukazao je Zeković.    (Š.B. RTVZE; foto: M. Redžić)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno