Zenica

FOTO: Pokloni za štićenike JU Dom porodica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pokloni za štićenike JU Dom porodica Zenica- Mlade Zeničanke Selma Kovač i Ilma Dedić došle su na ideju prikupljanje slatkiša za nezbrinutu djecu, u toku mjeseca Ramazana.

U sklopu realizacije akcije podjela humanitarnih paketića nezbrinutoj djeci,  u povodu vjerskog praznika Ramazana koju je organizirala Selma Kovač i Ilma Dedić uručili su 90 poklon paketića raznovrsnog sadržaja djeci u “Dom porodice”.

Selma Kovač rekla je ukratko svoj utisak i osjećaj: “Odaziv je bio nevjerovatan zvali su nas znani i neznani, dobrostojeći i oni sa skromnim primanjima.
Naši sugrađani su pokazali koliko su zaista humani, i koliko malo nekome mnogo znači. Za dobrotu ne postoje teška vremena. Ni krize. Ni izgovori. Pokazalo se to i u ovoj našoj akciji.Naša ideja, došla je samim tim da poklon paketića bude s ciljem da se mališani obraduju u vrijeme praznika, da unesemo bar malo vedrine u njihovu svakodnevnicu i izmamimo osmijeh na njihovim licima te da se upoznamo i družimo”

“Rezultati ove akcije, dokaz su, da su naši sugrađani prepoznali naše zajedničke napore da pomognemo tamo gdje je pomoć najpotrebnija, da ovi hrabri mali borci dobiju ono što će ih učiniti većim. Zahvalile bih se svima koji su  dali doprinos u ovoj akciji.” – rekla je Selma.

U akciji je učestvovala i njena kolegica Ilma Dedić ” Zaista smo uspjeli izmamiti osmijeh na njihovim licima, te ih obradovali u vrijeme koje je zapravo samo njihovo.

Praznici su vrijeme koje djeca zaslužuju samo za sebe, da se raduju i sa nestrpljenjem očekuju poklone.Djeca i kompletno osoblje izrazilo je zahvalnost na posjeti te istaknuli da smo u svojoj namjeri da izmamimo osmijeh na dječija lica i da ih obradujemo itekako uspjeli.”

-Vjerujemo da ćemo s ovom donacijom napraviti mnogo i uspjeti našoj djeci pružiti bar djelić onoga što su zaslužili svojom hrabrošću i snagom”.
“Mali znak da kažeš stalo mi je”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno