Zenica

FOTO: Pogledajte unutrašnjost Doma za stara lica nakon požara, Efendić – Štićenici se vraćaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kemal Efendić, direktor Doma za stara lica Zenica za N1 je govorio o svim detaljim sinoćnjeg požara. Između ostalog, Efendić je istaknuo da se nakon požara korisnici ove ustanove vraćaju “svojoj kući”.

“Naši korisnici se vraćaju nama u našu ustanovu, odnosno vraćaju se svojoj kući”, rekao je Efendić za N1.

Najbitnije je, smatra Efendić, da nema teže povrijeđenih i smrtno stradalih.

“Stanje naših korisnika je dobro i to je najbitnije u ovom trenutku. Kada je riječ o šteti još uvijek ne znam tačno. Mogu samo da kažem da kolika god bude, ona će se nadoknaditi”, istakao je Efendić.

Nakon požara u Domu za stara lica Zenica sada slijedi uviđaj

Na pitanje naše novinarke da li je sada sigurno da korisnici budu u ovom objektu Efendić je kazao:

“Odgovarajuće institucije su uradili svoj dio posla. Uviđaj je završen pa ćemo znati detalje. Neki segmenti koje smo mi kao ustanova trebali da preduzmemo mi smo to i uradili. Imamo vatrodojavnu zaštitu. Također, naše radnice na osnovu toga su poduzimale određene aktivnosti. Nakon toga reagirali su vatrogasci. Požar je lokalizovan. Osim u dijelu gdje je požar izbio, u drugim dijelovima nema oštećenja”, rekao je Kemal Efendić.

Također, istakao je ogromnu zahvalnost svim sugrađanima i ustanovama koje su sinoć primile korisnike Doma za stara lica Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno