Sudske klupe

FOTO: pogledajte privođenje uhapšenih Tuzlaka osumnjičenih za paljevinu dva vozila 8. aprila u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: pogledajte privođenje uhapšenih Tuzlaka osumnjičenih za paljevinu dva vozila 8. aprila u Zenici – Kako saznaje Zenicablog, tri muške osobe sa područja Tuzle uhapšene su i prebačene danas u Zenicu pod sumnjom da su počinioci nekoliko paljevina automobila proteklih dana u Zenici.

Prema provjerenim izvorima našeg portala, uhapšeni su Emir Cipurković (26), Edin Čehajić (22) i Ardian Krilić (23). Sva trojica, lako je provjerljivo čak i na internet tražilicama, odranije pripadaju kriminalnom “miljeu” i iza sebe imaju niz djela u kojima su privođeni, hapšeni, pritvarani…

Foto: Faktor/Facebook

Ko stoji iza paljevina, ko je naručilac, obzirom da su uhapšeni po ranijim “djelima” očigledno samo “izvršioci”, pokazaće dalji tok istrage. Za sada, rekao nam je naš izvor, policija traga za osobama koje bi se također mogle dovesti u vezu sa ovim slučajevima, ali i eventualno drugim djelima koje je počinila ova grupa.

Njih trojica su danas, uz pratnju specijalaca MUP-a ZDK i velike mjere osiguranja na magistralnom putu M17, prebačeni i saslušani u MUP-u ZDK u Zenici, a potom prebačeni u nadležnost Tužilaštva ZDK, koje će se naknadno odrediti prema tome da li će za osumnjičene tražiti pritvor.

Podsjećamo, 8. aprila je zapaljen GOLF V na Bilmišću KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ ČLANAK – a onda pola sata kasnije i Mercedes u Blatuši.- KLIKNI OVDJE ZA ČLANAK

Zenička policija je prvobitno odbijala “priznati” da se radi o paljevinama, saopćivši da će vještak “tek reći svoje”. Također, nije saopćeno da dvije paljevine, iako sus e dogodila u pola sata vremena, imaju dodirnih tačaka, štop je očigledno bila “taktika” da bi istraga što brže bila provedena.

Očekuje se da se u večernjim satima i zvanično oglasi MUP ZDK, kao i da osumnjičeni budu predati u nadležnost Tužilaštva.

SAOPĆENJE MUP-a ZDK O HAPŠENJU TUZLAKA DOSTAVLJEN NAM JE OKO 19 SATI:

Danas, 14.04.2017. godine, na području Tuzle, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, lišena su slobode tri lica koja se sumnjiče za paljevinu dva vozila u Zenici. Naime, dana 08.04.2017. godine, u kasnim noćnim satima, u Zenici, u ulicama Blatuša i Bilimišće, došlo je do požara na dva putnička motorna vozila. Usljed požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Izvršenim uviđajnim radnjama, te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namjernim paljevinama, izazvanim najvjerovatnije djelovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti.

U skladu sa utvrđenim činjenicama, kao i raspoloživim operativnim saznanjima, od strane policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, proteklih dana su poduzimane intenzivne aktivnosti na terenu, sa ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i otkrivanja izvršilaca istih.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, danas su na području Tuzle locirana i lišena slobode tri lica, koja se sumnjiče za izvršena krivična djela a radi se o licima:

  • C.E., rođen 1991. godine,
  • Ć.E., rođen 1995. godine i
  • K.A., rođen 1994. godine, sva lica iz Tuzle.

Aktivnosti na dokumentovanju ovih krivičnih djela se nastavljaju, a lica lišena slobode su sprovedena u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno