Nesreće

FOTO: Pogledajte kako su pripadnici GSS Zenica spasili povrijeđenog planinara

Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja stanica Zenica imala je tokom noći uspješnu intervenciju na planini Lisac, gdje su spasili planinara B. E. Poziv je, sa lokaliteta Planinarskog doma na Liscu, zaprimljen u 21:30 sati, a akcija spašavanja povrijeđenog okončana je oko 2:50 sati.

“Nakon neuspješnog pokušaja da se mjestu gdje se nalazi unesrećeni pristupi terenskim vozilom, u 23:00 sati na teren izlazi sedam spasilaca i pripravnika Stanice, sa potrebnom tehničkom opremom za transport. U timu su bili spasioci obučeni za pružanje prve pomoći i medicinsko zbrinjavanje, do dolaska profesionalne medicinske pomoći”, objavili su na službenoj Facebook stranici GSS Zenica.

Tim je do unesrećenog, dodaju, stigao oko 1:00 sat iza ponoći, adekvatno gs zbirnuo te, uz tehničku podršku lokalnog stanovništva sa prilagođenim vozilom, prevezao planinara do medicinske ekipe Hitne medicinske službe, koja je čekala na pristupnom mjestu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010