Zenica

FOTO: Pogledajte kako je protekla jubilarna 50. Planinarska Čimburijada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kako su prošle su dvije godine od neodržavanja planinarskih manifestacije tako su planinari ovu godinu počeli sa aktivnim djelovanjem u želji boravka u prirodi i međusobnog druženja.
To je dokaz subotnje okupljanje planinara za tradicionalnu planinarsku manifestaciju „Planinarska čimburijada“ koju organizuje PD Tajan-Lisac na platou planinarskog doma Lisac.
Ovogodišnja jubilarna 50. Čimburijada je bila baš posebna jer smo iznenađeni velikom odzivu gostiju. Da je tako bilo svjedoči prisustvo gostiju iz PD „ Bršljan“ Belišće“ „Zanatlija“ Osijek, „Bjelašnica“,“ Igman“, „Lisin“,  Sarajevo,  „Bila“ Han Bila, „Zabrđe“ Vitez, „Bočica“ Kakanj, „Visočica“ Visoko, „Vis 2020“ Lukavac, “Mahnjača 1350“ Željezno polje, „Zmajevac“ 486“ Tešanj i „Goran“ Gornji Vakuf te zenička planinarska društva „Vedro“ „Mladost“,“ Željezara“, „Tvrtkovac“,  i mnogih građana Zenice.
Tako da slobodno možemo reći da je ova manifestacija bila i ove godine Međunarodnog sadržaja. Kako nalaže tradicija Društvo je i ove godine obezbjedilo za sve učesnike planinarski čimbur koji se peće ispod saća sa dodatkom ljekovitog Srijemoša koji daje poseban ukus čimburu.
Ovogodišnjem jubilarnoj čimburijadi prisustvovalo je 286 gostiju, koji se okupili na planinarskom domu Lisac. Učesnici su iskoristili lijepo vrijeme u cjelodnevnom druženju, branju Srijemoša, neki su iskoristili i priliku u odlasku do vrha Relej odakle su imali priliku uživati u panorami grada Zenice i njenih okolnih vrhova koji je okružuju.
Jedni su se vratili kući jedni su ostali na noćnom druženju gdje im je domaćin priredio kako kažu odlično zabavno veće.
Ovom prilikom promovisana je putem video zapisa retospektiva 200 starih fotografija održavanja Planinarske manifestacije, gdje su prikazane zanimljive fotografije sa održavanja lokacije Veliki odmor gdje je se održavala Čimburijada od 1972. godine da bi se iz opravdanog razloga premjestila 2012. godine na planinarski dom Lisac.
Kako kažu svi učesnici ostaće ovo još jedna lijepa uspomena za manifestaciju kojoj prisustvuju samo ljubitelji prirode i druženja u planini.
Bernadin Kapo


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno