Zenica

Foto: Pogledajte izgled petlje Blatuša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Pogledajte izgled petlje Blatuša – Zahvaljujući poboljšanoj dinamici izvođenja radova u prvoj fazi rekonstrukcije saobraćajne petlje Blatuša, na magistralnom putu M-17 u Zenici danas je privremeno pušten u saobraćaj most – petlja u Blatuši, kojim se grad Zenica na sjevernom dijelu povezuje sa ovim magistralnim pravcem.

Konačno puštanje mosta u promet, sa kojeg se veže i regionalni put prema Vitezu i središnjoj Bosni, planirano je za srijedu, 2.marta.

Radovi na ovom lokalitetu, uz manje prekide, počeli u novembru prošle godine i na mostu je morao biti potpuno obustavljen promet.

Tokom izvođenja radova urađena su dva  nova riječna stuba, koja su bila teško oštećena, obalni stub u naselju Blatuša, na lijevoj strani rijeke Bosne, a nakon obavljenih građevinskih radova na mostu su asfaltirani  neki dijelovi puta i prilaz mostu.

Za izvođenje prve faze radova na rekonstukciji saobraćajne petlje JP Ceste Federacije BiH izdvojilo je oko milion i 100.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno