Kultura

FOTO: Pogledajte detalje sa foto safarija na Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pogledajte detalje sa foto safarija na Vranduku – Na Vranduku je održana foto radionica – safari, koju su upriličili Društvo novinara BiH i Škola fotografije Dijane Muminović iz Zenice. Cilj je bio promocija historijskih vrijednosti BiH, ali i važnosti fotografije.

– Hvala Društvu novinara BiH, koje je u saradnji s Muzejom Grada Zenica, ne samo organizovalo Foto safari, vec učinilo da moja Škola fotografije po prvi put iskusi ono s čim se fotoreporteri i novinari susreću. To je naravno istraživanje, razgovor s ljudima kako bi pronašli detalje o Vranduku, ulazak u njihove kuće. bez da sam ja to prethodno organizovala. Bili su potpuno samostalni. Da, malo me je bilo strah kako će sve ispasti, ali kada smo se navečer sastali da “prebacimo” fotke, skoro da su mi suze krenule! Pronašli su i ime kako se nekada Vranduk zvao. I to je istraživanje! Saradnja s našim Drustvom novinara je nešto što ne mogu opisati, jer to su meni najbliži ljudi po profesiji, a pored toga nose iskustvo i znanje koje može samo da bude primjer mojoj Školi, kazala je Muminović za Zenicablog.

Prisjetmo se, polaznici Škole fotografije su različitih uzrasta, najmlađi ima 14, a najstariji 74 godine.

– Interesantno mi je kada sam ih prije godinu dana dovela na Vranduk, na naš prvi izlet, pridružila nam se gospođa Azemina Nikšić Kadić, kako bi pazila na svoju unuku. Od tog dana zajedno pohađaju moje časove. Danas su opet zajedno bile na tvrđavi, kaže Dijana.

U aprilu se planira izložba koju će finansirati Muzej Grada Zenice, u kojem se i održavaju časovi fotografije.

– Muzej nam je od samog početka drugi dom i ponosna sam što nam je direktor omogućio ne samo prostor. Ovaj program je bitan za našu zajednicu u doba kada je sve manje mogućnosti za izražavanje kreativnosti i zato je ovo jedan vid poboljšanja društvene interakcije, a izlozbe koje organizujemo su nam možda i najznačajnije, jer tada naši sugrađani vide talente učesnika, te i oni sami uoče svoju vrijednost, dodaje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno