Politika

FOTO: Pogledajte 150 fotografija sa proslave 583. rođendana Grada Zenice, svečane sjednice Gradskog vijeća Zenica i desetogodišnjice Arene “Husejin Smajlović”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Zenice – Akademijom povodom Dana Zenice, koja se prvi put u historijskim dokumentima pod tim imenom spominje 20. marta 1.436 godine, obilježen je 583. rođendan Grada Zenice. Svečanost su vodili  Sandra Bagarić i Tarik Filipović, rođeni Zeničani sa zagrebačkim adresama, a prvi put na svečanoj sjednici nisu dodijeljena javna priznanja.

Gradsko vijeće nije proteklih dana moglo skupiti kvorum te raspravljati o prijedlozima za nagrade Ocjenjivačkog suda, zbog čega je i predsjedavajući Gradskog vijeća Goran Bulajić u svom prigodnom obraćanju ocijenio kako je Zenica, zbog novonastalih političkih odnosa, postala grad podjela.

-Uvrede, omaložavanja i prijetnje postali su naša svakodnevnica. Autoriteti i institucije se ne priznaju – postoji odsustvo bilo kakvog stida i odgovornosti. Gdje su nestali ti ljudi, gdje su nestali ti Zeničani – kazao je Bulajić.

Predsjedavajući Vijeća je dodao kako su Zenicu, kao multinacionalnu sredinu, krasili potpuno drugačiji atributi.

– Zenica zaslužuje da budemo bolji nego što jesmo, zaslužujemo da budemo bolji. Sretan ti rođendan, voljeni grade – poručio je Bulajić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je kako Gradska uprava na čijem je čelu ne želi da budu vlast, nego servis građanima u rješavanju komunalnih i drugih problema, poboljšanja uslova življenja…

Uprkos svim problemima, Kasumović je podvukao kako Zenica ima sve preduslove da u njoj ljudi budu sretni i zadovoljni te da su svi dužni vlastitim primjerom pokazati “koliko nam znači naš grad i koliko nam je stalo do njegovog razvoja”.

Zenički gradonačelnik je na svečanoj sjednici uručio zahvalnice službenicima Policijske uprave Zenica, koje su dobili policajci Muris Hasanbegović, Fuad Gadžun, Almir Đuza, Almir Agić i  Ibrahim Pašalić.

U svečanom programu su učestvovali učenici muzičke škole “Flashmob” koji su izvodili svoj program u foajeu BNP. Nakon završetka svečane sjednice otvorena je izložba mališana iz zeničkih vrtića pod nazivom “Zenica u dječijem oku”.

U svečanom defileu koji je organizovan učestvovalo je više od pedeset društvenih organizacija, društava i sportskih kolektiva sa područja grada Zenice.

Pored rođendana Grada, danas je obilježena i desetogodišnjica od otvaranja zeničke Arene “Husejin Smajlović”. Mladi su zajedno sa građanima Zenice uveličali ovu manifestaciju i prigodno obilježili deset godina postojanja jedne od najboljih dvorana u BiH.

(foto: Haris Dž.)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno