Zenica

FOTO: Podijeljena sv. potvrda zeničkim krizmanicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 27. maja u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Crkvici, nadbiskup metropolita vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić podijelio je sakrament sv. potvrde za 19 krizmanika iz zeničkih župa.

Nakon svečanog dočeka nadbiskupa, započelo je misno slavlje koje je predvodio mons. Vukšić, uz koncelebraciju crkvičkog župnika don Ante Dominkovića, te župnika u zeničkoj župi Sv. Ilije fra Marka Kepića, župnika u Klopču o. Mate Bošnjaka i župnika u Čajdrašu don Josipa Šimunovića.

Poslije svetopisamskih čitanja i naviještenog Evanđelja, nadbiskup je uputio prigodnu propovijed. „Večeras ili sutra slavlje ovoga sakramenta je najljepša moguća prigoda u kojoj se može ono može obaviti, jer svetkovina Duhova je s jedne strane svetkovina kada se Crkva podsjeća dana kada je rođena, tako kao zajednica Isusovih vjernika sutra ćemo proslaviti nastanak, početak zajednice koja se zove Crkvom, zajednice spasenja, zajednice novoga izabranog Božjeg naroda, radi spasenja samog toga naroda, ali istovremeno i radi spasenja cijelog svijeta. Silaskom Duha Svetoga nad onu zajednicu okupljenu u Jeruzalemu rodila se zajednica posvećenja (…) Vi ćete danas dobiti sedmerostruki dar Duha Božjega. Da bi taj dar u vašem životu zaista donio ploda potrebno je – upotrijebit ćemo tu sliku – da ga konzumirate u vlastitom životu, da ga učinite svojim, da ga postavite na sebe i u svoj život na način da bude vidljiv, da budu vidljivi svih sedam oblika toga dara Duha Svetog (…) Božje blagoslove primamo, prije svega, radi sebe i svoga spasenja. Svi ti darovi, svi ti blagoslovi jesu naši osobni, ali ništa od toga svetoga, ništa od toga dobroga, ništa od toga Božanski blagoslovljenoga – iako je naše osobno – nije naše privatno“, posvijestio je nadbiskup vrhbosanski među ostalim.

Uslijedila je potom podjela sakramenta svete potvrde za 19 krizmanika, i to za jedno iz Čajdraša, sedmoro iz župe Sv. Ilije, šestoro iz župe Sv. Josipa, petoro iz Crkvice, dok ove godine nije bilo krizmanika iz Klopča.

Na kraju sv. mise, krizmanici su darovali nadbiskupa Tomu te je upriličeno zajedničko fotografiranje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno