Zenica

FOTO: Početak praktičnog dijela obuke za 107 kadeta u Upravi policije MUP-a ZDK

Podijeli ovu vijest:

Nakon završene teoretske obuke koja je organizovana u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dana 27.06.2022.godine u prostorijama Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralne arhive Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, upriličen je prijem i smotra 107 polaznika I nivoa osnovne policijske obuke za čin “Policajac”.

Ovim povodom prisutnim polaznicima, ispred Uprave policije MUP-a ZDK, u ime policijskog komesara Rusmira Šišića, obratio se načelnik Sektora uniformisane policije Vahidin Topalović. Tom prilikom, kadetima je iskazao dobrodošlicu u Upravu policije MUP-a ZDK nakon čega ih je upoznao sa ciljevima i izazovima sa kojima će se susretati prilikom obavljanja praktične obuke kao i očekivanjima koje je Uprava policije postavila u pogledu ostvarivanja profesionalnih ambicija te obavljanja časnog policijskog poziva.

PROČITAJTE I:   Osmogodišnja Daria Čauš iz OŠ "Miroslav Krleža" osvojila šestu nagradu "Čarobnih bajki"

Također, iskazana je potreba da odnos kadeta prema mentorima i svim drugim policijskim službenicima bude sa punim poštovanjem, strogo profesionalan i kolegijalan te da svoje svakodnevne obaveze ispunjavaju odmah i bez odlaganja.

Uprava policije MUP-a ZDK je odredila 35 mentora praktične obuke, koji će organizovati izvođenje praktične obuke za polaznike koji su raspoređeni po policijskim stanicama na području Zeničko-dobojskog kantona.

PROČITAJTE I:   U toku sanacija stepeništa na Kamberovića polju

Kroz praktičnu fazu obuke, koja se odvija u skladu sa sačinjenim nastavnim planom i programom, polaznici će usvojiti osnovna znanja i vještine koje se odnose na izvršavanje službenih poslova i zadataka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno