Zenica

FOTO: Početak istraživanja na Markovom kamenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Početak istraživanja na Markovom kamenu – Danas, 10.10.2020. godine, smo napokon počeli sa arheološkim istraživanjem na Markovom kamenu. Istraživanjem rukovodi profesor Edin Bujak.
Stručni dio rade studenti BA arheologije i to: Nejla Burko, Mustafa Uzunalić, Samila Beganović, Ajna Muslimović i Almin Ibrišimović. Ovom timu se neizmjerno zahvaljujemo jer to rade radi stručnog izazova i besplatno. Projekat je podržan od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK sa 1500 KM.
Također, nemjerljiv doprinos smo dobili od Studentskog centra u Zenici i direktora Dine Eminovića kao i kompanije AS Holding Tešanj koja je obezbjedila doručak i večeru za pomenutu ekipu, a preko svoje uposlenice Senaida Tabić.
Prvi dan istraživanja je bio berićetan, što se vidi na fotografijama. Istraživanje je planirano da traje do 16.10.2020. godine.
Ovim putem, pozivamo zainteresovane dobronamjerne volontere koji žele da učestvuju u realizaciji ovog projekta da se slobodno jave u inbox radi dogovora o angažmanu narednih dana.
Obzirom da je tek obezbjeđena trećina potrebnih finansijskih sredstava, a ako neko želi pomoći realizaciju istog, takođe se može slobodno javiti u inbox .
U prilogu fotografije današnjeg uspješnog rada.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno