Košarka

Foto: Počeo Kengur kup 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počeo 17. “Kengur Kup 2015“ u Zenici. – Utakmicama juniora KK Kengur i ABC Tuzla, te kadeta Kaknja i Đakova, danas u 15,30 sati započeo je 17. Međunarodni košarkaški turnir za mlade „KENGUR KUP 2015”.

Kao što smo već objavili, domaćin i tehnički organizator ovogodišnjeg 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade „KENGUR KUP 2015” je Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice.
Turnir će se održati od 28. do 30. avgusta 2015.godine u 4 dvorane uz učešće 42 ekipe sa oko 500 dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Biće odigrani 69 utakmica, a smještaj je obezbjeđen za 350 učesnika, dok će učesnici iz bližih mjesta putovati. Takmičenje se odvija u 5 kategorija i to : juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i djevojke (kadetkinje). Kengur kup se održava 28-30.08 2015. u četiri dvorane u gradu : Arena Zenica, Bilmište, O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ i O.Š. „Skender Kulenović“. Utakmice će suditi oko 50 sudija.

Rezultati današnjih utakmica 1. kola 17. Međunarodnog “KENGUR KUPA 2015” u konkurenciji kadeta i juniora.
Kadeti (Arena Zenica) :
KK Kakanj – KK Đakovo 61 : 24
KK Kengur – KK Lions 68 : 36
KK ABC – KK Vojnik 55 : 49
KK Željo – ZTE 50 : 48 (nakon produžetka, regularni dio 40:40)
Juniori (Arena Zenica) :
KK Kengur – KK ABC 63 : 36
KK Bosna – KK Đakovo 59 : 46
KK Gen – KK Konjic 51 : 37
OKK Čelik – ZTE 63 : 40

Finalni program će se održati u zeničkoj Areni u nedjelju 30.avgusta od 9 sati. Na poluvremenu finalne juniorske utakmice predviđeno je uručivanje zahvalnice Marku Trbiću, selektoru naše juniorske reprezentacije, koja je osvojila 4.mjesto na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se, nedavno, igralo u Grčkoj. Kako je na pressu izjavio Enver Jahić, osnivač, predsjednik i šef stručnog štaba KK „Kengur“ Zenica, da će u nedjelju u završnici prisustvovati selektori juniorske i kadetske reprezentacije BiH, Marko Trbić i Josip Pandža, te juniorski reprezentativac BiH Ibrahim Durmo (Čelik), za koje je rekao da su ovog ljeta svojim uspjesima sa selekcijama BiH na najbolji način prezentovali Zenicu i BiH.

Zijad Softić na press konferenciji povodom najave turnira, ponovio je kako se radi o sportskoj priredbi kojoj se Zenica raduje i po kojoj je ovaj grad postao prepoznatljiv. Istakao je da će Grad Zenica uvijek davati podršku ovakvim uspješnim projektima kao što je Kengur Kup.
„Zenica, kroz ovaj i slične sportske sadržaje, promoviše svoju infrastrukturu i potvrđuje opredjeljenje da je Zenica grad sporta. Ovaj turnir povezuje mlade ljude, prevazilazi granice i sve barijere. Danas su mladi iz više država u Zenici, sutra će naša djeca biti gosti u drugim državama i to je ono čemu težimo. Kroz ovakve manifestacije Zenica se osposobljava za organizaciju velikih sportskih manifestacija“- zaključuje Softić.

Donosimo i broj učesnika po kategorijama:
U juniorskoj kategoriji (1998. i mlađi) će nastupiti osam ekipa, u kadetskoj (2000. i mlađi) kategoriji će igrati 12 ekipa, u pionirskoj (igrači rođeni 2002. i mlađi) osam, kod kadetkinja (igračice rođene 1999. i mlađe) osam, te kod predpionira (2003.godište i mlađi) šest ekipa. U dosadašnjih 16 izdanja „Kengu Kup-a“ učestvovalo je više od 6.500 mladih ljudi iz 15-tak država.
Raspored i satnicu utakmica smo objavili ranije i istu možete u rubrici SPORT – košarka.
Iz KK Kengur poručuju:
„Dođite i podržite ovaj jedinstveni događaj u našem gradu i postanite dio jedne lijepe sportske priče“.
Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan.

Ekrem Imamović za Zenicablog

Više

Posted by Zenicablog on 28. August 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno