Biznis

Foto: počeli radovi na izgradnji HE Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: počeli radovi na izgradnji HE Vranduk – U Vranduku, nedaleko od Zenice danas su počeli radovi na izgradnji hidroelektrane čije je puštanje u rad planirano za kraj 2019. godine.

Javno preduzeće (JP) Elektroprivreda Bosne i Hercegovine potpisala je početkom godine ugovor s kompanijama Strabag AG Austrija i Končar – KET, vrijedan 112,3 miliona KM.

U prvim mjesecima ove godine izvršeni su pripremni radovi, a danas su na teren izašle i mašine te je postavljena i tabla na kojoj su istaknute informacije o gradnji hidroelektrane jačine 20 MW.

Hidroelektrana Vranduk prva je u sistemu JP Elektroprivreda od 1990. godine.

Izgradnja će omogućiti zapošljavanja domaće radne snage, posebno građevinske operative, dok period eksploatacije objekta osigurava otvaranje novih radnih mjesta i raspodjelu koncesionih, vodnih i drugih vrsta naknada, višemilionske prihode lokalnoj zajednici i Federaciji BiH.

JP Elektroprivreda BiH je s ciljem izgradnje HE Vranduk investirala 1,5 miliona KM u realizaciju 34 infrastrukturna projekta u naseljima koja gravitiraju ovom proizvodnom objektu.

Pripremni radovi na izgradnji HE počeli su 1. februara, a planirani završetak radova je 11. novembar 2019. godine. E.M./Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno