Ostali sportovi

FOTO: Počela Ramazanska Liga u Futsalu 1440 /2019, nastavak na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Počela Ramazanska Liga u Futsalu 1440 /2019 – U petak 10.5.2019. u 23:00 svečano je otvorena treća sezona Ramazanske lige u futsalu. Proučenim ašaretom i prigodnim obraćanjem Safeta Kubata (u ime organizatora) i Sumedina ef. Kobilice (u ime Medžlisa IZ Zenica ) otvoreno je još jedno uzbudljivo ramazansko takmičenje koje se odigrava u kasnim noćnim satima u Zenici.

– Na sinoćnjem obraćanju učesnicima Ramazanske lige sezona III, istakao sam osobno zadovoljstvo da je u okviru takmicenja u organizaciji MNK CALP, kroz projekte Džematska liga, Ramazanska liga, Juniorska liga, turniri itd, na prostoru grada Zenica prošlo preko 4000 ( četiri hiljade) mladih. Da smo organizovali nebrojene humanitarne akcije, preventivne aktivnosti, iftar, predavanja, itd. Ali ništa od toga ne bi bilo da nismo radili kako bi Allah swt bio zadovoljan i kako bi pomogli mladim ljudima, davajući im alternativu. to je razlog zašto ovakvi projekti traju. Jer čim bi se mi malo udaljili ili bi nam se nijeti pomiješali projekti su slabili, kada se vratimo na izvor projekat jača. I nikada se nismo bojali kada imamo dobar projekat za sredstva, nekada smo znali krenuti u projekat, koji je dobar, a nemamo sredstava niti sami znamo kako ćemo ga “iznijeti”, ali ubjeđenje je jače od ičeg. Naša borba se nastavlja!!! A mi se vidimo i večeras poslije teravije namaza na Bilimišću, kazao je Kubat za Zenicablog.

Ove godine se prijavio veliki broj ekipa a izvlačenjem je napravljeno šest grupa sa po tri ekipe. Prvu noć su imale priliku igrati ekipe grupa A, B i E, F a zabilježeni su sljedeći rezultati:

Trgovišće – Jalija 3-1

Hadžimazića Han – Obrenovci 1-0

Lokvine – Tristo 3-1

Stranjani – Imperija 1-1

Pridražići – Trgovišće 2-0

Blatuša – Hadžimazića Han 2:3

Utakmice su se igrale na terenu Turski park, a zbog vremenskih uslova, takmičenje će se nastaviti u dvorani Bilmišće koja je bila gost nedavno završenoj Juniorskoj ligi. Nastavak takmičenja slijedi već večeras gdje će se kompletirati utakmice grupa A,B,E i F. Pozivamo vas da od 23:00 dođete i gledate odličan futsal. Ulaz je besplatan!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno