Rekreacija

FOTO: Počela Calpova Juniorska Liga u Futsalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Počela Juniorska Liga u Futsalu – Svečanom ceremonijom otvorena je Juniorska liga u futsalu koja je kao projekat MNK Calp okrenuta smanjenju faktora rizika za zdravlje u BiH. Ovaj je projekat podržala Vlada Švicarske, Svjetska Banka a sprovodi ga Federalno ministarstvo zdravstva Bosne i Hercegovine.

Nakon postrojavanja ekipa, prisutnima se obratio voditelj projekta Safet Kubat a nakon njega i dr. Hasan Awad. U takmičenju Juniorske lige u futsalu učestvuje ukupno 15 ekipa a čine ih mladi od 15 do 20 godina starosti. Ekipe su podijeljene u 3 grupe sa po 5 ekipa.

U grupi A nalaze se: Blatuša, Eko Kids, Vranduk, D.Gračanica i D. Vraca.
U grupi B nalaze se: Brothers, Ljiljani, Seoci, Arnauti i Bulevar.
U grupi C nalaze se: Brist, Steel Army, Imperija, Crkvice i Tristo.

Evo i rezultata prva dva kola:

Eko Kids – Donja Vraca 1:1

Juniorsku ligu su otvorile ekipe Eko Kids i Donja Vraca. Nakon početnog preispitivanja snaga ekipa Donje Vrace je uspjela postići prvi gol Juniorske Lige. Šansi je bilo na obje strane a ipak je ekipa Eko Kids uspjela da izjednači efektnim golom petom i time postigne i konačan rezultat 1:1. Strijelci: Kubat jedan gol (Eko Kids), Bošnjak jedan gol (D.Vraca)

Steel Army – Tristo 1:3

Gledaoci nisu trebali dugo da čekaju prvu pobjedu Juniorske lige jer se ona desila već u drugom susretu. Ekipa Tristo je od početka nametnula inicijativu, a ona se isplatila jer su poveli sa 0:1. Nakon toga golman ekipe Steel Army je ušao u “zonu” pa je odbranio nekoliko čistih situacija koje su napravili igrači ekipe Tristo. Međutim, odbrana je “pukla” i Tristo postiže svoj drugi pogodak a nedugo zatim i treći. Sve što je Steel Army mogao uraditi je počasni gol za konačan rezultat od 1:3. Strijelci: Delić jedan gol (Steel Army), Drapić jedan gol, Kolić dva gola (Tristo)

Ljiljani – Bulevar 4:2

Prva utakmica grupe B i jedan odličan susret između ekipa Ljiljani i Bulevar. Ekipa Bulevar dolazi do vodstva od 0:1 ali Ljiljani uzvraćaju i vraćaju rezultat na egal 1:1. Nakon toga Ljiljani dolaze do vodstva od 2:1 ali se Bulevar vraća i vraća opet na početno stanje, rezultat 2:2. U finišu susreta Ljiljani ipak pokazuju veću želju i znanje pa sa dva gola stavljaju tačku na i, rezultat 4:2. Strijelci: Nezo i Rizvanović po jedan gol, Spahić dva gola (Ljiljani), Hečimović i Bajrić po jedan gol (Bulevar)

Vranduk – Donja Gračanica 1:10

Vranduk kao najmlađa ekipa lige svakako nema ambicije za vrh tabele ali su u svojoj prvoj utakmici ipak deklasirani od strane Donje Gračanice visokim rezultatom 1:10. Ekipa Donje Gračanice je povela sa 0:3 a nakon počasnog gola Vranduka slijedilo je još sedam u njihovoj mreži. Konačan rezultat 1:10, strijelci: Mujezinović jedan gol (Vranduk), Vedad Vardo dva gola, Kobilica Amel tri gola, Almin Čolaković pet golova (D.Gračanica)

Imperija – Crkvice 3:1

Prva utakmica grupe C i gledaoce su se mogli upoznati sa nove dvije ekipe. Imperija je boljim nastupom došla do visoke prednosti od 3:0 a Crkvice su uspjele samo doći do jednog gola i konačnog rezultata od 3:1. Strijelci: Subotić, Zekić, Mušović po jedan gol (Imperija), Šehić jedan gol(Crkvice)

Seoci – Arnauti 1:3

Dvije ekipe iz grupe B koje su geografski komšije odigrali su jednu utakmicu sa mnogo šuteva na gol. Povela je ekipa Seoci a Arnauti su izjednačili na 1:1. Nakon mnogo pokušaja ipak je više sportskog znanja imala ekipa Arnauti pa su sa dva gola došli do 3 boda konačnim rezultatom 1:3. Strijelci: Avdić jedan gol (Seoci), Karić, Čatić i Agičić po jedan gol (Arnauti)

Donja Vraca – Vranduk 1:1

Nakon prve utakmice Vranduka u kojoj su deklasirani, u drugoj utakmici su ipak posložili svoje redove i ušli znatno ozbiljnije u utakmicu. Nakon mnogih šansi poveli su odličnim golom i tako došli u prednost od 0:1. Mnogo promašenih prilika je značilo kaznu a to je Donja Vraca iskoristila pa je tako došla do važnog i teško izborenog boda konačnim rezultatom 1:1. Strijelci: Husejnović jedan gol(D.Vraca), Mujezinović jedan gol (Vranduk)

Tristo – Imperija 3:1

Izgleda da se ekipa Tristo pretplatila na pobjede od 3:1 jer su nakon prve pobjede zabilježili i drugu rezultatom 3:1. Domaćini na papiru su počeli furiozno is a dva gola postavili zadatak Imperiji koja je uspjela smanjiti na 2:1. Nakon velikog pritiska Imperije gdje je gol visio u zraku, ekipa Tristo je uspjela zapečatiti sudbinu svojih protivnika i postaviti konačan rezultat 3:1. Strijelci: Kolić, Čančar, Mahmić po jedan gol (Tristo), Šehaganović jedan gol (Imperija)

Brothers – Ljiljani 0:8

U prvom nastupu ekipa Brothers nije briljirala jer im je ekipa Ljiljani nanjela visok poraz. Od početka Ljiljani su bili nemilosrdni pa su sa 8 golova u mreži ekipe Brothers ubilježili nova 3 boda. Konačan rezultat 0:8. Strijelci: Rizvanović, Abazović, Spahić po jedan gol, Topoljak dva a Nezo tri gola (Ljiljani)

Blatuša – Eko Kids 7:0

Još jedan u nizu visokih rezultata je postigla Blatuša u svom okršaju protiv Eko Kids. Ekipa Eko Kids nije bila u stanju odbraniti se protiv kvalitetnijeg napada Blatuše te je konačnim rezultatom od 7:0 izgubila utakmicu. Strijelci: Hekić, Hukić po jedan, Mašić tri i Žuna dva gola (Blatuša)

Bulevar – Seoci 4:1

Ekipa Bulevara traži tri boda nakon poraza u svojoj prvoj utakmici. Meč je dobro počeo za njih jer su poveli sa dva gola. Nakon toga ekipa Seoci se vraća u utakmicu i rezultat je 2:1. Ekipa Bulevar je ipak sačuvala hladnu glavu pa je sa još dva gola zabilježila svoja prva 3 boda. Konačan rezultat 4:1. Strijelci: Šeković četiri gola(Bulevar), Avdić (Seoci)

Brist – Steel Army 1:4

Steel Army sa raspoloženim golmanom cilja na sva tri boda, a protivnik im je ekipa Brist. Počelo je dobro za Steel Army pa su sa dva gola vodili sa 0:2. Ekipa Brist se vraća u utakmicu sa jednim golom – rezultat je 1:2. Nakon toga Steel Army opet ubacuje u brzinu više i daje još dva gola za konačan rezultat od 1:4. Strijelci:Sofić (Brist), Delić, Aličehajić, Tatar, Hercegovac po jedan gol (Steel Army)

Iza nas je jedan fantastičan dan futsala. Naredni dueli nas očekuju već naredne subote a sve rezultate, tabele, najave i tekstove možete pratiti na službenoj stranici www.mnkcalp.com i na Facebook stranici www.facebook.com/mnkcalp a pratiti nas možete i na Instagramu na www.instagram.com/mnkcalp.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno